Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka auttoi tiimilleen 16 pistettä SPA 24-tunnin kestävyyskilpailusta - Suomalaisella erittäin hyvä debyyttikausi GT3-auton ratissa

06.11.2020

Neljässä vuodessa ns. pikkuformuloista GT-autojen pääluokkaan noussut espoolainen Juuso Puhakka teki vakuuttavaa työtä Belgian SPA-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailussa kun hän hoiti omat ajovuoronsa juuri niin kuin Madpanda Motorsport tiimipäällikkö Ezequiel Companc oli vaatinut; Nopeita kierrosaikoja ja virheetöntä suorittamista.
 
Kuitenkin kun epävakaissa olosuhteissa ajetussa kelissä espanjalaistiimi koki kahden ensimmäisen tunnin aikana teknisiä murheita niin sen myötä toiveet palkintokorokesijoituksista haihtuivat jo kilpailun kahden ensimmäisen tunnin aikana. Silti Puhakka teki jokaisella ajovuorollaan sitä mitä parhaiten osaa eli vastasi tiimipäällikön toiveisiin ja näin kilpailun edetessä Madpanda Motorsportin Mercedes-AMG GT3-auto nousi Silver Cup -luokan neljänneksi.
 
- Kahden ensimmäisen tunnin teknisten vikojen myötä kärsimme paljon ja kun neljän tunnin jälkeen pääsin ensimmäisen kerran ajamaan niin olimme kymmenen kierrosta luokkamme kärkiautoa perässä. Näin ollen ilman suurempia menestyspaineita pääsin nauttimaan mm. yön pimeydessä ajamisesta. Lopulta 24 tunnin päätteeksi maalilipulle saavuttiin neljä kierrosta palkintokorokesijoitusta perässä ja koska se takasi 16 sarjapistettä niin sen myötä niin Madpanda Motorsport kuin sen kaksi kuljettajaa eli Ezequiel Perez Companc ja Patrick Assenheimer tulevat kahden viikon päästä Ranskan Paul Ricardin radalla ajamaan GT World Challenge Endurance kilpasarjan mitaleista. Hieno oli auttaa tiimiä saavuttamaan nämä pisteet, Puhakka kertoo.
 
- Muutenkin olen erittäin tyytyväinen kauden 2020 omaan tekemiseeni. Vaikka harmillisesti ensimmäisen osakilpailuviikonlopun moottoririkko pilasi mahdollisuudet GT World Challenge ratasarjan mitalitaistelussa niin silti sen jälkeen olimme jatkuvasti nopeimmista Silver Cup autoista. Ajoin virheettömän kilpailukauden ja perfomanssini oli tavoitteiden mukaista jokaisessa ajamassani kilpailussa, joten en itse olisi oikeastaan yhtään paremmin voinut mitään koko kauden aikana paremmin tehdä. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat olleet tukemassa matkaani GT-autojen korkeimmalle tasolle. On ollut ilo ja kunnia näyttää osaamistani ja huomata, että se riitää kärkitaisteluun. Lisäksi kun tiimipäälliköiden mielenkiinto on nyt herätetty niin mielestäni silloin asiat on tehty oikein, Puhakka jatkaa.
 
Lopputulokset SPA 24h Belgia, 2020: Silver Cup, Top 5:
1. HRT: Mercedes-AMG GT3: Gabriele Piana, Michele Beretta, Sergey 
Afanasiev, Hubert Haupt, 499 kierrosta
2. HTP Motorsport: Mercedes-AMG GT3: Indy Dontje, Russel Ward, Philip 
Ellis, +1 kierros
3. Orange 1 FFF Racing Team: Lamborghini Huracan GT3 Evo: Baptiste 
Moulin, Taylor Proto, Hugo Chevalier, Florian Latorre, +5 kierrosta
4. Madpanda Motorsport: Mercedes-AMG GT3: Ezequiel Perez Companc, 
Ricardo Sanchez, Juuso Puhakka, Patrick Assenheimer, +9 kierrosta
5. Team Parker Racing: Bentley Continental GT3: Euan McKay, Nicolai 
Kjaergaard, Frank Bird, +19 kierrosta
 
Teamien sarjatilanne 2020 kun yksi osakilpailu on ajamatta, Top 5:
1. Barwell Motorsport, 77p
2. Garage 59, 59p
3. Haupt Racing Team, 48p
4. Orange 1 FFF Racing Team, 47p
5. Madpanda Motorsport, 47p
 
Kuva: MadPanda Motorsport


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi