Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka autourheilu-uransa ensimmäiseen 24h GT3-autojen kestävyyskilpailuun - SPA-Francorchamps koko sarjan legendaarisin ja Puhakan kilpauran tärkein kilpailu

19.10.2020

Kolmen viimeisen vuoden aikana espoolainen Juuso Puhakka on tehnyt määrätietoista ja ennen kaikkea päättäväistä työtä GT-autojen ammattilaisuransa eteen, jossa periksiantamattomat suoritukset on palkittu niin Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruudella, sekä saman sarjan kahdella muulla hopeasijalla. Tuorein merkintä Puhakan meriittilistaan saatiin viikko sitten Barcelonan radalle päättyneestä GT World Challenge Sprint Series ratasarjasta, joka värikkäiden vaiheiden jälkeen päättyi vain yhden pisteen päähän mitalisijoituksesta.
 
Kolmen vuoden kansainvälisen GT-uran aikana Puhakka on omalla ajovuorollaan tehnyt lähes täydellistä työtä ja sen on huomannut myös nopeita kuljettajia tarvitsevat tiimit kuten espanjalainen Madpanda Motorsport, joka on nyt kiinnittänyt suomalaiskuljettajan tiimin neljänneksi kuljettajaksi koko vuoden 2020 arvostetuimpaan GT-autojen kilpailuun, legendaariseen SPA-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailuun. Puhakka jakaa ajovuoron tiimin Mercedes-AMG GT3 EVO auton ratissa argentiinalaisen Ezequiel Compancin, saksalaisen Patrick Assenheimerin ja meksikolaisen Ricardo Sanchezin kanssa. Vahva kuljettajien kokoonpano mahdollistaa taistelun kilpailun Silver CUP -luokan voitosta.
 
- Yksi unelmani toteutuu nyt tulevana viikonloppuna kun pääsen näyttämään osaamistani yhdessä koko GT-maailman tärkeimmässä kilpailussa tiimissä, jolla on täydet mahdollisuudet menestyä sen Silver Cup luokassa. Olen erittäin kiitollinen Madpanda Motorsportille, että valitsivat minut ajamaan tiimiinsä ja siten teen kaikkeni ollakseni luottamuksen arvoinen, Puhakka kertoo.
 
- Taso on todella kova kun yhteensä 55 autokuntaa ajaa koko kilpailun paremmuudesta ja 11 Silver Cupin voitosta, jota hamuaa myös toisessa tiimissä ajava toinen suomalaiskuljettaja ja hyvä ystäväni Patrick Kujala. Myös minun Madpanda Motorsport tiimillä riittää panosta kun sen kuljettajat Ezequiel Companc ja Patrick Assenheimer ovat tällä hetkellä GT World Challenge Endurance Cup sarjan kolmannella sijalla. Koska voitolla heillä on mahdollisuudet sarjan mestaruuteen niin sitä ehdottomasti lähdetään tavoittelemaan, Puhakka jatkaa.
 
7,004 kilometrin mittaisella radalla ajettava kilpailu käynnistyy lauantaina 24.10.2020 klo 15.30 ja maaliin saavutaan samoihin aikoihin päivää myöhemmin.
 
Juuso Puhakan autourheilu-uran tärkeimmät saavutukset:
- 2020 4. GT World Challenge Sprint Series Europe
- 2019 2. Lamborghini Super Trofeo Aasia PRO
- 2019 2. Lamborghini Super Trofeo Lähi-Itä PRO
- 2018 1. Lamborghini Super Trofeo Aasia PRO-AM MESTARUUS
- 2016 2. Formula STCC Nordic
- 2015 3. Formula Renault 1.6 NEZ
- 2014 1. Karting NEZ MESTARUUS
 
Teksti: Jani Kekoni / Juuso Puhakan tiedotus
Kuva: Juuso Puhakan tiedotus


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi