Takaisin uutisiin

Rasmus Tuominen debytoi rallicrossin EM-sarjassa – armeijan harmaista ajopukuun!

12.10.2020

Rallicrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 17.-18. lokakuuta Barcelonassa kahdella osakilpailulla. Viime kaudella kansainvälisen rallicross-sarjan RX Academyn voittanut Rasmus Tuominen, 19, osallistuu kilpailuihin Super1600-luokassa, jossa ajetaan Euroopan mestaruudesta. Tuominen ajaa kilpailuissa SET Promotion-tallin Renault Twingolla, kilpailut ovat osa RX Academyn pääpalkintona ollutta tallipaikkaa. 

Tuominen on tällä kaudella ajanut kotimaassa Rata SM-sarjaa, kauden päätteeksi kaulaan ripustettiin V1600-luokan SM-pronssia.  Valmistautuminen Barcelonan tulikasteeseen on tehty Vantaalla ja Hyvinkäällä, ensipuraisun kisapeliinsä Tuominen sai Vantaan Vauhtikeskuksen testiradalla. Toinen testipäivä ajettiin Hyvinkäällä kilpailua edeltävällä viikolla. 

- Twingo on aika samanlainen kuin RX Academyn Clio. Vähän kuin karting-autolla olisi ajanut, tasapainoinen ja jokainen liike tuntuu persuksissa, tosi makea laite! Vantaan rata oli täysin asfalttia, joten siitä saatiin kokemusta Barcelonan radan pitkiä asfalttimutkia varten. Meillä kävi kelien suhteen hyvä tuuri, Vantaalla oli kuivaa ja Hyvinkäällä tuli vettä, saimme oppia miten auto käyttäytyy märällä radalla, Tuominen kertoo.

SET Promotion on vuonna 2003 perustettu turkulainen autourheiluun keskittyvä yritys, joka on ollut luomassa kansainvälisen uran pohjaa useille tunnetuille kuljettajille, tallissa ovat ajaneet mm. norjalainen Andreas Bakkerud, venäläinen Timur Timerzianov ja tietenkin suomalaiset Joni Wiman ja crossista ralliin siirtynyt Teemu Suninen. Rasmus Tuominen ottaa nyt ensiaskeleet maailman kovimpien rallicross-kuljettajien seuraan. 

- Rasmuksen luonteenpiirre on peruspositiivinen. Hän on poikkeuksellisen ulospäinsuuntautunut, hyvin päättäväinen ja tavoitteisiinsa sitoutunut. Tämä kilpailu on osa RX Academyn palkintoa, joten nyt pääsemme jatkamaan puolitoistavuotta sitten aloitettua työtä. Keväällä olimme jo valmiita, joten vaikka korona sotki kuviot, olemme silti hyvin valmistautuneita. Autoa on viety paljon eteenpäin, ajettiin Rasmuksen kanssa pari päivää ja hänelle tuli hyvä luotto sekä autoon että omaan tekemiseen. Topi Heikkinen tulee Barcelonaan Rasmuksen spotteriksi, hän tuntee Rasmuksen heikkoudet ja vahvuudet, joten siitä tulee olemaan suuri apu kisassa. Meidän tiimi ja Topi ovat tasoittamassa sitä suurta steppiä, minkä Rasmus nyt tulee ottamaan kun edessä on uran ensimmäinen EM-kisa, Barcelonaan startataan hyvillä fiiliksillä, SET Promotionin tallipäällikkö Jussi Pinomäki ennakoi. 

Tuominen asteli maanantaina armeijan palvelukseen Santahaminan urheilukouluun, ja joutui ensitöikseen anomaan lomaa. ”Armeijan harmaat” kuitattuaan hän vaihtoi ne lähes saman tien ajopukuun ja starttasi kohti Espanjaa, tavoitteenaan finaalipaikka. 

- Maanantaina kävelin armeijan portista sisään, ja torstaina lähden matkaan. Barcelonassa ajetaan normaalin neljän alkuerän sijaan vain kolme, joten pitää ajaa röyhkeämmin. Rata on aika asfalttipainotteinen,  olen lähes koko urani sellaisella alustalla ajanut, joten uskon että siitä on hyötyä. Kun Barcelonan soraosuudet kuluvat, alta paljastuu paljon pitävämpi kerros, joten finaaleja kohti mentäessä rata muuttuu koko ajan. Vastassa on kovia kuskeja, osan tiedän entuudestaan, mutta suurimman osan menoa olen nähnyt vain telkkarista. Lähdetään haastamaan kaverit, tehdään tiiminä hyvät kisat ja tavoitellaan paikkaa finaaleissa, Tuominen päättää. 

Kilpailu on katsottavissa Yle TV2:lta sekä lauantaina että sunnuntaina suorana lähetyksenä. 

  • YLE TV2 lauantai 17.10. klo 17:30
  • YLE TV2 sunnuntai 18.10. klo 16:00

Lisäksi kilpailun alkueriä voi seurata World RX YouTube-kanavalta. 

FIA World RX
SET Promotion
Rasmus Tuomisen videoblogi "Training day" YouTubessa
Rasmus Tuominen Racing Facebook
 
Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: SET Promotion


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi