Takaisin uutisiin

Sami Pajari ajoi voittoon Pohjanmaa Rallissa - SM-kausi päättyi hopeasijalle

28.09.2020

Kuluvaan kauteen SM3-luokan mestarina startannut 18-vuotias Sami Pajari saavutti tämän vuoden sarjassa hopeaa. Mitalit jaettiin Seinäjoella lauantaina heti viimeisen SM-osakilpailun jälkeen. Kultamitalitaisto oli ratkennut Lauri Joonan eduksi jo edellisessä osakilpailussa, kun Pajari osallistui samaan aikaan Viron MM-rallissa juniorien MM-sarjan, eli JWRC:n osakilpailuun.

Perjantaina kilpailu avattiin kolmella erikoiskokeella illan pimeydessä, kosteutta ja sumua oli ilmassa eikä ajamiseen tuntunut löytyvän ihan parasta luottoa.

- Pito vaihteli ihmeen paljon, vaikka kolmannelle pätkälle tulikin aika reilut pohjat niin ei se itsestä tuntunut mitenkään erikoisen hyvältä kahteen ensimäiseen erikoiskokeeseen verrattuna, kommentoi Pajari 10,8 sekunnin pohja-aikaansa.

Yötauolle siirryttiin Sami Pajari – Marko Salminen kaksikon johtaessa kilpailua 7 sekunnin turvin Viron Robert Virvekseen.

Tässä vaiheessa kilpailua oli jo ennättänyt tapahtua paljon, kultamitalin aiemmin varmistanut Lauri Joona ajautui kolmannella oikataipaleella vaikeuksiin vetoakselin katkettua ja hopeamitalikamppailussa vahvimmin Pajarin kanssa ollut Henri Hokkala ei päässyt mukaan koko kilpailuun, kun auto kaatui testeissä kilpailua edeltävänä päivänä.

Lauantain kuudesta muodostuisi kamppailu Virveksen kanssa, lauantain kolmesta ensimmäisestä erikoiskokeesta kahdelle Pajarin Ford Fiesta R2T19-ajokki kiisi pohja-ajat ja ero oli kasvanut jo 13,6 sekuntiin.

Lauantain neljännellä erikoiskokeella virolaiskaksikko Robert Virves – Sander Pruul ajoi ikävästi ulos ja sen jälkeen lähin uhkaaja olikin jo minuutin päässä.

Kilpailun maaliin Pajari – Salminen kaksikko huokaisi voittajana minuutin ja 10 sekunnin erolla Jalasjärven Juho Koski-Lammiin.

- Parilla viimeisellä pätkällä ajaminen ei ollut helppoa, höllättiin hieman vauhtia ja varmisteltiin, silloin ajo tuntuu vaikealta. Kokonaisuutena lauantai oli hyvä ja suorituksena tasainen. Ylipäätään koko viikonloppu tultiin virheettömästi. Viikonlopun kruunasi se, että Markokin nousi kartanlukijoiden pistetilanteessa hopealle ja Porvoon Autopalvelu nousi tiimien välisessä taistossa kultaan. Tiimissä ajoi lisäksemme koko kauden Ville Hautamäki, Jaro Kinnunen tuurasi meitä menestyksekkäästi Kouvolassa, kertasi Pajari Seinäjoen ja koko kauden onnistumista.

Kauaa ei Pajari – Salminen kaksikko kuitenkaan ennätä mitalikahveja nautiskella, sillä noin puolentoista viikon kuluttua starttaa Sardiniassa kauden toiseksi viimeinen JWRC-sarjan osakilpailu. Suomalaiskaksikko on sarjassa hyvissä asemissa toisella sijalla kahden osakilpailun jälkeen. 

SM Pohjanmaa Rallin tulokset / SM3-luokka

1. Sami Pajari 55:13,5

2. Juho Koski-Lammi +1:10,1

3. Jani Luhtaniemi +1:12,4


Ralli SM 2020 pisteet 

1. Lauri Joona 102p 

2. Sami Pajari 94,5p

3. Henri Hokkala 59p


Ralli SM 2020 pisteet / Kartanlukijat

1. Markus Määttänen 80p

2. Marko Salminen 69,5p

3. Kimmo Pahkala 59p 


Tiimimestaruus 

1. Porvoon Autopalvelu 224p 

2. TGS Skoda Team 220,5p 

3. Ford Motorcraft 191,5p 


Sami Pajari somessa:
FACEBOOK:https://www.facebook.com/samipajariofficial/
INSTAGRAM:https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
TWITTER:https://twitter.com/samipajari 

Kuva: Hannu Rainamo


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi