Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka jälleen podiumilla Hollannin Zandvoortissa - Vaihteleva sää piti viikonlopun haastavana

28.09.2020

Hollannin Zandvoortin uusitulla kilparadalla ajetussa GT World Challenge Sprint -ratasarjan kilpailukauden kolmannessa osakilpailuviikonlopussa espoolainen Juuso Puhakka saavutti kolumbialaisen tiimikaveri Oscar Tunjon kanssa upeaa menestystä; Kilpailukauden neljännessä lähdössä TokSport WRT tiimin Mercedes AMG GT3 autolla ajanut kaksikko nappasi viidenneksi korkeimmat Silver Cup luokan pisteet ja toisessa juhli palkintokorokkeella luokan hopeista sijaa.
 
Epävakaassa kelissä ajetun kilpailuviikonlopun aika-ajoissa Tunjo kellotti Silver Cup luokan neljänneksi nopeimman lähtöruudun. Kuivan kelin renkailla startannut kaksikko sai kuitenkin kylmää vettä niskaansa jo heti kilpailun lämmittelykierroksella ja näin väärän rengasvalinnan myötä he eivät kärkitaisteluun yltäneet.
 
Sen sijaan Zantvoortin toisessa osakilpailussa rengasvalinnat osuivat nappiin ja siten, huonosta lähtöpaikasta huolimatta, Puhakka ja Tunjo saapuivat maaliin yleiskilpailun viidentenä ja Silver Cup luokan toiseksi nopeimpina. Voitosta he jäivät vain niukasti 0,568 sekuntia.
 
- Kaikki näytti hyvältä aina aika-ajoihin saakka, jossa kuitenkaan en saanut itsestäni kaikkea irti. Sitten ennen kilpailua rata näytti kuivuvan, jonka myötä valitsimme kuivan kelin renkaat. Koska kuitenkin vain hetkeä ennen lähtöä alkoi satamaan niin tiimikaverini putosi kauas kärjestä eikä siten pystytty vastaamaan sadekelin renkailla ajaneiden vauhtiin ja näin viides sija oli pettymys, Puhakka kertoo.
 
- Muutamaa tuntia myöhemmin ajettu toinen lähtö olikin sitten kokonaan toisenlainen tarina kun vaikka voitto jäi harmillisesti vain puolen sekunnin päähän niin siitä huolimatta kilpailukauden kolmas palkintokorokesijoitus ajamissamme neljässä lähdössä oli tyydyttävä tulos. Harmillisesti moottoririkon myötä meiltä jäi elokuussa Italian Misanossa kolme ensimmäistä osakilpailua ajamatta ja siten olemme sarjatilanteessa yhdeksännellä sijalla. Vielä on kuitenkin kilpailuja jäljellä ja mikäli niissä palkintokorokesijoituksille yllämme niin meillä on edelleen olemassa mahdollisuudet mitalisijoituksille, Puhakka jatkaa.
 
Samalla kun odotellaan kilpailukauden jatkumista jo reilun kahden viikon päästä Barcelonan F1-radalla niin muista katsoa C More TV-kanavalla esitetty 52 minuutin koostelähetys kolme viikkoa sitten Ranskan Magny-Coursissa ajetusta osakilpailuviikonlopusta. Katso formulaselostaja Niki Juuselan selostama lähetys YouTubesta silloin kuin se sinulle parhaiten sopii: https://youtu.be/XXAfsI59z_8
 
Lopputulokset GT World Challenge Sprint Series Zandvoort, Hollanti 2020: 
#1 osakilpailu, Silver Cup Top-3:
1. Pierre Alexandre Jean & Hugo Chevalier, Bentley Continental GT3, 34 
kierrosta
2. Steven Palette & Simon Gachet, Audi R8 LMS GT3, +5.951sec
3. Ezequiel Perez Companc & Axcil Ramar Jefferies, Mercedes-AMG GT3, 
+24.454sec
---
5. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, Mercedes-AMG GT3, +59.236sec
 
Lopputulokset GT World Challenge Sprint Series Zandvoort, Hollanti 2020: 
#2 osakilpailu, Silver Cup Top-3:
1. Aurelien Panis & Thomas Neubauer, Lexus RCF GT3, 37 kierrosta
2. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, Mercedes-AMG GT3, +0,568sec
3. Pierre Alexandre Jean & Hugo Chevalier, Bentley Continental GT3, 
+9.396sec
 
GT World Challenge Sprint Series 2020 sarjatilanne:
1. Ezequiel Perez Companc, 89p
2. Simon Gachet & Steven Palette, 81.5p
3. Axcil Ramar Jefferies, 62p
---
9. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, 46.5p
 
Kuva: Dirk Bogaerts
Teksti: Jani Kekoni / Juuso Puhakan tiedotus


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi