Takaisin uutisiin

Juuso Puhakalle uran kovin tulos Ranskan Magny-Coursissa - voitto ja kakkossija GT World Challenge -ratasarjassa tavoitteiden mukainen tulos

13.09.2020

Kuukausi sitten Italian Misanossa espoolainen Juuso Puhakka kohtasi menestyksekkään kansainvälisen kilpauransa synkimpiä hetkiä kun GT World Challenge Sprint Series -ratasarjan kolme avausosakilpailua jäi moottoririkon seurauksena ajamatta. Kuitenkin nyt viikonloppuna Ranskan Magny-Coursissa ajetussa sarjan kahdessa seuraavassa osakilpailussa hän koki tunneskaalan iloisen ääripään, kun tuloksena oli lauantaina ns. iltakisana ajetun ensimmäisen osakilpailun Silver Cup -luokan voitto.
 
Tähänastisen uran tärkeintä viikonloppua täydensi sunnuntain päiväkisan Silver Cup -luokan hopeasija. Yleiskilpailussa Puhakka ja Tunjo olivat kummassakin osakilpailussa kahdeksanneksi nopein.
 
- Kaksi viikkoa sitten Itävallan Red Bull Ringillä ajettiin hyvät testit, joissa saatiin kuukausi sitten Italian Misanossa menetetty varmuus takaisin. Teknisesti ongelmaton sekä myös ajollisesti virheetön viikonloppu palkittiin nyt kahdella tavoitteiden mukaisella tuloksella. Lisäksi kun lähes täysien mestaruuspisteiden turvin saatiin sarjatilanteessa kanssakilpailijoita kunnolla kiinni niin tästä on oikein hyvä jatkaa jo kahden viikon päästä Hollannin Zantvoortin kilparadalla ajettavaan seuraavaan kisaviikonloppuun, Puhakka kertoo.
 
- En koskaan elämässäni ollut henkisesti näin kovassa paikassa kun tiesin, että vain kahdella palkintokorokesijoituksilla pysyisimme mukana sarjan mestaruustaistelussa. Nyt kun halutut sijoitukset tulivat ja vielä kun toinen niistä oli urani ensimmäinen GT World Challenge ratasarjan voitto, niin helpotus on valtava.
 
- Voitto maistuu lähes samalle kuin vuonna 2018 saavuttamani Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruus ja nyt kun Oscarin kanssa näytimme, että pystymme saavuttamaan sen mitä kaikki muuthaluavat niin todella helpottuneena sekä ennen kaikkea luottavaisina kilpailukautta tulen jo kahden viikon päästä Hollannin Zantvoortissa jatkamaan. Tärkeintä oli näyttää osaaminen ja siinäkin tavoitteessa täydellisesti onnistuttiin, Puhakka jatkaa.
 
Lopputulokset GT World Challenge Sprint Series, Magny Cours #1
1. Luca Stolz & Maro Engel, Mercedes-AMG GT3, 36 kierrosta
2. Mikael Grenier & Norbert Siedler, Lamborghini Huracan GT3 Evo, +11.558sek
3. Charles Weerts & Dries Vanthoor, Audi R8 LMS GT3, +12.148sek
---
8. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, Mercedes-AMG GT3, 27.181sek
 
Lopputulokset GT World Challenge Sprint Series, Magny Cours #2
1. Steven Palette & Simon Gachet, Audi R8 LMS GT3, 36 kierrosta
2. Timur Boguslavskiy & Raffaele Marciello, Mercedes-AMG GT3, +8.243sek
3. Luca Stolz & Maro Engel, Mercedes-AMG GT3, +8.773sek
---
8. Juuso Puhakka & Oscar Tunjo, Mercedes-AMG GT3, +15.079sek
 
Teksti: Juuso Puhakan tiedotus, Jani Kekoni
Kuva: TokSport WRT


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi