Takaisin uutisiin

Toni Herranen voittojahtiin Kouvolan SM-rallissa

04.09.2020

Jäälistä kotoisin oleva 16-vuotias Toni Herranen starttaa tulevana viikonloppuna uransa ensimmäiseen Kouvolan SM-ralliin. Nuotteja nuorukaiselle lukee kauden aikaisemmistakin osakilpailuista tuttu Sebastian Virtanen.

Koronaviruksen vuoksi keskeytynyttä Ralli SM -kautta on viimeksi ajettu helmikuun lopulla Joensuussa. Nyt kuljettajat pääsevät vihdoin tositoimiin myös sorapinnalla, kun SM-kauden huipentavat kaksi osakilpailua ajetaan tulevana viikonloppuna Kouvolassa sekä syyskuun lopulla Seinäjoella. 

Flying Finn Academyn valmennusohjelmaan kuuluva Herranen starttaa tulevaan viikonloppuun SM4-luokan kolmannelta sijalta. Mielessä siintää vain ja ainoastaan luokkavoitto. 

- Kesällä treenimielessä ajetussa Kokkolan Juhlarallissa päästiin vertaamaan hyvin vauhtia, kun mukana oli lähes koko SM4-luokan kärki. Siellä oltiin kärkikahinoissa, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään taistelemaan voitosta myös Kouvolaan. 

- Tykkään myös vähän nopeammasta tiestä, joten viikonlopun reitti sopii varmasti meille. Ollaan nyt saman tyylistä tietä päästy kesän aikana ajamaan, ja siellä vauhti on ollut kohdillaan, Herranen. 

Poikkeuksellisen pitkästä SM-tauosta huolimatta Herranen on ehtinyt kilpailla kesän aikana muutamissa kansallisissa ralleissa, joten kilometrejä on kertynyt kiitettävästi. 

- Nyt vielä pari viikkoa sitten käytiin ajamassa Koillis-Savo Ralli, se jäi tosin kesken kolmannelle erikoiskokeelle. Rengasrikko tuhosi tukivarren ja raidetangon. Kahdelle ensimmäiselle pätkälle tärähti kuitenkin pohjat.

- Auto on nyt huollettu ja tarkastettu, joten sen puolesta kaikki on kunnossa, Herranen toteaa luottavaisena. 

SM O.K. Auto-rallin reitillä on seitsemän erikoiskoetta ja yhteensä 106 erikoiskoekilometriä. Nuotitus sekä testierikoiskoe ovat ohjelmassa perjantaina ja itse ralli polkaistaan käyntiin lauantaina.

Teksti: Toni Herrasen tiedotus, Taneli Niinimäki
Kuva: Taneli Niinimäki


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi