Takaisin uutisiin

Pajarilla edessään uran kolmas MM-ralli

03.09.2020

Sami Pajari – Marko Salminen kaksikolla on edessään kauden toinen MM-ralli, kun JWRC-kauden toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Virossa, jossa Rally Estonia starttaa perjantai-iltana. Keskuspaikkana rallissa toimii vanhaa historiaa huokuva yliopistokaupunki Tartto, josta reitti suuntautuu kohti etelää ja Otepään ympäristöä

Juniorien MM-sarjan avauksessa helmikuussa kaksikko kiihdytti Ford Fiestan neljänneksi korkeimpiin MM-pisteisiin ja kalenterien muututtua koronan vuoksi on edessä toinen osakilpailu vasta nyt syyskuussa. 

Kilpailutuntumaa parivaljakko on hakenut kesän aikana ajamalla elokuussa kilpailun Liettuassa, sekä toisen Virossa, jossa liikuttiin reitin osalta melko lähellä MM-rallin reittiä. Myös ajokki on kokenut pieniä päivityksiä sitten Ruotsin rallin. Puolan M-Sportin ylläpitämät Ford Fiestat on päivitetty Rally4-versioiksi, joka tarkoittaa käytännössä pientä lisäystä moottorin tehossa ja väännössä, sekä esimerkiksi vahvistettuja vetoakseleita ja muutamia muita pieniä muutoksia. 

- Parin viikon takaa on täältä lähiseudulta tuoreita kilometrejä alla, tiestö tässä rallissa on kenties aavistuksen yksinkertaisempaa ja vähemmän korkeuseroja sisältävää kuin oli Lõuna-Eesti Rallissa. Kotimaisiin pätkiin verrattuna pinta on pehmeämpää ja paikoin varmasti tie menee puhki kun kahdesti niitä ajetaan. Parilla erikoiskokeella tietyt kohdat mennään kilpailun aikana jopa neljästi, kertoo Pajari ensimmäisen nuotituspäivän jälkeen.

Kilpailun nuotitus alkoi jo keskiviikkona ja jatkuu vielä torstaina. Perjantaina on ohjelmassa shakedown ja Tartossa ajettava yleisöerikoiskoe avaa kilpailun perjantaina illalla. Launtaina ajetaan noin 147 erikoiskoekilometriä ja sunnuntaille on ohjelmassa vielä mukavat 95 kilometriä. Kaikkiaan kilpailussa on mukana 17 erikoiskoetta.

- Perjantain yleisöerikoiskoe on sellainen puistopikis, ihan mukavalta se vaikutti, mittaa vain reilu kilometri. Lauantaina sitten päästään ihan tositoimiin, silloin on pitkä kisapäivä edessä. Kokonaisuutena kilpailussa on melko vaihtelevat tiet, eräälläkin pätkällä tullaan varmasti pienintä tietä mitä olen koskaan ajanut ja pian sen jälkeen tullaan miltei moottoritien levyistä tietä. Rytminvaihdokset on hallittava hyvin.

- Lähtöpaikkamme (55) on sikäli hyvä, että sarjaa johtava Tom Kristensson (Ruotsi) ja pistetilanteessa seuraavat, Martins Sesks (Latvia) ja Ken Torn (Viro), menevät juuri edellämme ja siinä meillä on varsin hyvät vauhtimittarit. Varmasti taempaa myös esimerkiksi isäntämaan Robert Virves tulee todella kovaa. Sarjan kisoissa joka erikoiskokeella nopein palkitaan extra-pisteellä, joten pohja-ajoista kyllä tulee varmasti kovaa taistelua olemaan, Pajari pohdiskelee. 

Tulokset ja aikataulu: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Sami Pajari somessa: 

FACEBOOK:https://www.facebook.com/samipajariofficial/
INSTAGRAM:https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
TWITTER:https://twitter.com/samipajari

Kuva: Janis Asaris


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi