Takaisin uutisiin

Rasmus Tuomisen pronssinen paluu Rata SM-sarjaan

25.08.2020

RX Academyn rallicrossmestari sekä toissa kauden rata-autoilun SM-hopeamitalisti Rasmus Tuominen, 19, palasi Rata SM-sarjan V1600-luokkaan. Botniaringillä ajettu kauden avauskilpailu sujui tasaisesti, Tuominen oli jokaisessa startissa kolmas.

Tämän vuoden päätavoitteena oli ajaa rallicrossin Euro RX Super1600-sarjaa, mutta kauden kuihduttua koronapandemian vuoksi kasaan, Jämsän Äijiä edustava Tuominen päätti purkaa ajohaluja kotimaan radoilla. VW Lupo Gti pääsi tositoimiin lauantain aika-ajossa, tuloksena oli kolmanneksi nopein aika. Tuomisen startti kauden avaukseen oli lähellä päättyä katastrofiin, auto jäi viivalle ja sijoitus romahti lähes letkan hännille. Sisukkaasti taistellut Tuominen kuitenkin nousi kierros kierrokselta ja tuli maaliin lopulta kolmantena, neljätoista sekuntia voittajan perässä.

- Lähdössä laitoin vähän huolimattomasti ykkösen silmään, ja jouduin takaa-ajaksi. Taisin pudota kolmanneksitoista, mutta nousin takaisin kolmanneksi. Se oli maksimisuoritus mihin nyt pystyin, Tuominen pohdiskeli.

Sunnuntai valkeni harmaana, ja aamupäivän lämmittelyn aikana taivas repesi. Vettä tuli niin, että Botniaring muistutti hetken enemmän uimastadionia kuin moottorirataa. V1600-luokan startatessa kauden toiseen kilpailuun, rata oli vielä märkä, mutta ajoura alkoi hiljalleen kuivua. Toissa kauden Suomen mestari Arttu Kilpi karkasi horisonttiin heti lähdöstä, mutta toisesta sijasta Tuominen järjesti Oskar Dahlbackan kanssa yhden viikonlopun huikeimmista näytöksistä. Minikuljettaja Dahlbacka oli suorilla osuuksilla Tuomista nopeampi, mutta mutkissa tilanne tasoittui ja Tuominen nousi rinnalle kerta toisensa jälkeen. Yleisön mukaansa temmannut taistelu huipentui viimeisiin kaarteisiin, joissa Tuominen vielä kerran koitti ohittaa Dahlbackan, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

- Oli tosi hyvä kisa. Ei vain riitä autossa puhti tuon parempaan, Dahlbackan Minissä on vähän parempi kyyti suorilla, pystyin haastamaan hänet vain mutkissa ja jarrutuksissa.

Viikonlopun viimeiseen kilpailuun lähdettäessä rata oli kuivunut täysin. Tuominen sinetöi tasaisen viikonlopun ajamalla lähdöstä maaliin kolmantena.

- Viimeinen lähtö meni kuten odotettiinkin, vauhti riitti kolmanteen sijaan. Kokonaisuutena ihan hyvä viikonloppu, siihen yllettiin mihin oli mahdollisuudet ja kaikkemme annettiin, Tuominen paketoi.

Kauden toinen ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan Alastarolla 12.-13. syyskuuta.

SM-pisteet 1/2

1) Arttu Kilpi 70p
2) Oskar Dahlbacka 65p
3) Rasmus Tuominen 48p

Kaikki SM-pisteet löytyvät täältä.

 
Teksti: Toni Lönnroos / Rasmus Tuomisen tiedotus
Kuva: Pertti Kangasniemi


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi