Takaisin uutisiin

Sami Pajarilla edessä Viron debyytti sunnuntaina Lõuna-Eesti Rallissa

21.08.2020

Rallin MM-sarjan JWRC-osakilpailuun valmistautuva suomalaiskaksikko Sami Pajari – Marko Salminen matkaavat viikonlopuksi Viroon kilpailemaan. Monien MM-sarjan kuskien tavoin Võrun ympäristössä ajettavan Red Grey Lõuna-Eesti Rallin ajamisella tavoitellaan maksimaalista iskukykyä pari viikkoa myöhemmin ajettavaa MM-rallia, Rally Estoniaa varten.

Rally Estonian keskuspaikkana syyskuun alussa on Tartto, josta reitti suuntautuu etelään juurikin Võrun kaupungin suuntaan, joka sijaitsee 70 kilometriä etelämpänä. Rallien reitit ovat siis melko liki toisiaan, joten tiestöissä ei ole isoja eroja.

Lõuna-Eesti Ralli oli alun perin kaksipäiväinen kilpailu, mutta koronapandemia pakotti kilpailunjärjestäjän perumaan lauantaille kaavaillut yleisöerikoiskokeet, näin ollen kilpailu ajetaan yksipäiväisenä vain sunnuntaina. Luvassa on kuitenkin mukavat 8 erikoiskoetta joiden  yhteispituus on reilu 100 kilometriä. 

Baltialaiseen tiestöön kaksikko kävi jo heinä-elokuun vaihteessa Liettuassa hakemassa tuntumaa, silloin kilpailu jäi harmittavasti kesken jälkimmäisenä kisapäivänä vetoakselin katkettua luokan kärkipaikalta.

- Tekniikka on jälleen käyty kaikin puolin läpi, molemmat vetoakselit uusittiin ja vielä kisaviikon torstaina otettiin parinkymmenen kilometrin testi, jotta kaikki olisi kunnossa viikonlopuksi, perjantaina aamulla suunnataan lautalla etelänaapuriin, kertoo Pajari kisaviikon kuulumisiaan. 

Varsinaisia tulostavoitteita kilpailussa ei ole, nuotituksen ja kilpailukilometrien osalta pyritään saamaan tiestöstä kaikki hyödyllinen opiksi tulevaa Viron MM-rallia varten ja optimoimaan auton säädöt.

- Virossa ei ole aiemmin tullut kilpailtua, pari kertaa olen katselureissuilla ollut. Hyvää kisafiilistä vahvistaa se, että, Teemu Suninen ja Teemu Asunmaa lienevät samassa huoltopilttuussa kanssamme, joten siinä voidaan hyvin porukassa analysoida jos reitillä jotakin mieltä askarruttavaa vaikkapa nuotituksessa ilmenee, päättää Pajari.

Pajari - Salminen kaksikko starttaa Ford Fiesta R2T19-ajokin reitille numerolla 32. 

Tuloksia voi seurata osoitteessa: https://www.ewrc-results.com/results/61498-redgrey-louna-eesti-ralli-2020/ 

Sami Pajari somessa: 
FACEBOOK:https://www.facebook.com/samipajariofficial/
INSTAGRAM:https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
TWITTER:https://twitter.com/samipajari

Teksti: Sami Pajarin tiedotus 
Kuva: Rallypixels


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi