Takaisin uutisiin

Jesse Kallio jaetulta kärkipaikalta rallicrossin Rally X Nordic finaaliin Tanskaan

11.08.2020

Rallicrossin RX2 (Supercar Lites) -luokan Rally X Nordic -mestaruussarjan kolmas osakilpailu on ajettu Ruotsin Arvikassa. Jesse Kallio ajoi vasen käsi vahvasti paketoituna finaalin kakkoseksi, joka nosti tuusulalaisen yhteispisteissä sarjan jaetulle kärkipaikalle. 

Rallicrossin kansainvälisessä RX2 Supercar Lites -luokassa kilpailevan Jesse Kallion Arvikan matka oli tapahtumarikas. Viikonlopun neljännessä ja viimeisessä alkuerässä vasemman ranteensa loukannut Kallio nousi semifinaalissa eturiviin ja lopulta lähdön kakkoseksi.

Päivän finaaliin Kallio starttasi toisesta rivistä. Suomalaiskuljettaja taisteli koko lähdön kipuja vastaan, nousten silti toiseksi. Tulos merkitsi samalla sitä, että Kallio taistelee yhä vahvemmin sarjan mestaruudesta.

- Oli todella tiukkaa. Ja tapahtumia oli sen verran paljon, että niitä voi sitten vanhempana muistella. Viimeisen alkuerän startissa joku osui autoni etupyörään ja vasen käteni jäi tilanteessa ohjauspyörän puolien väliin. Ratti löi terävästi ranteeseeni ja se isku sattui ihan kunnolla.

- Varikolla käteni paketoitiin niin että pystyin jotenkin ajamaan. Semifinaalissa taistelin kipuja vastaan ja sijoituin toiseksi. Pääsin starttaamaan finaaliin toisen rivin kolmosruudusta. Käteeni ajaminen sattui kyllä kovasti. Arvikan rata oli kaiken lisäksi melko hidas, jossa rattia piti käännellä koko ajan. Selvisin kuitenkin.

Kallio totesi kilpailun jälkeen, että hän on aika harvoin ollut yhtä tyytyväinen toiseen sijaan kuin nyt.

- Loukkaantunut käteni rajoitti ajamistani aika tavalla. En kyllä pystynyt kovempaa ajamaan. Yritin päästä siististi maaliin ja onnistuin siinä. Kyllä tämä oli työvoitto tällä kertaa, Kallio totesi finaalin jälkeen.

Rally X Nordic- sekä rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-luokan mestaruudet ratkaistaan syyskuun alussa Tanskassa kahdessa finaalissa, jonne Kallio matkustaa sarjan yhteispisteiden jaetulla kärkisijalla.

- Kaikki on vielä molempien sarjan mestaruuksien osalta auki. Tanskan rata ei ole myöskään ennalta tuttu, mutta radan nopea profiili sopii minulle varmasti paremmin kuin Arvikan hidas profiili. Hienoa lähteä sarjan kärkipaikalta ratkaiseviin finaaleihin. Kahden sarjan mestaruuksia tavoittelen tosissani.

RX2-luokan kerrasta poikki mestaruusfinaalit sekä Rally X Nordic -sarjan kaksi viimeistä ja ratkaisevaa osakilpailua kilpaillaan 4.-6. syyskuuta Nysumissa Tanskassa.
 

Tuloksia: Rally X Nordic, Supercar Lites A-finaali, Arvika, Ruotsi:

1. Henrik Krogstad (NOR) 3:49,978

2. Jesse Kallio (FIN) + 4,025

3. Martin Enlund (SWE) + 4,819

4. Gustav Johansson (SWE) + 6,859

5. Linus Östlund (SWE) + 20,147

6. Mats Oskarsson (SWE) + 2 kierrosta

Rally X Nordic pistetilanne 3/5 osakilpailua:

1. Henrik Krogstad (NOR) YellowSquad 71

2. Jesse Kallio (FIN) Olsbergs MSE 71

3. Linus Östlund (SWE) Olsbergs MSE 69

4. Simon Olofsson (SWE) STX RX 65

5. Mats Oskarsson (SWE) MORX 44

Kuva: Jakub Nitka/OMSE
Teksti: Marko Mäkinen


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi