Takaisin uutisiin

Juuso Puhakan kilpailut Misanossa päättyi ennen kuin ne ehtivät edes alkaa - Tiimikaverin kaksi ajovirhettä johti kahteen moottoririkkoon

11.08.2020

Kahden menestyksekkään Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan kilpailukauden jälkeen espoolaisen Juuso Puhakan tavoitteena oli tehdä kansainvälinen läpimurto GT World Challenge Euroopanmestaruussarjassa. Kuitenkin se unelma kariutui ennen kuin nyt viikonloppuna Italian Misanon kilparadalla aika-ajoja ennen ajetut harjoitukset olivat päättyneet; tiimikaveri Óscar Tunjo teki harjoituksissa kaksi ajovirhettä, jotka päättyivät niin pää- kuin varamoottorin hajoamiseen.
 
Puhakka oli huolellisesti valmistautunut neljän osakilpailuviikonlopun mittaiseen ja tähänastisen autourheilu-uransa tärkeimpään kilpasarjaan; Testit niin Ranskassa kuin Saksassa lupailivat kärkiaikoja, joita hän myös omalla ajovuorollaan Italian Misanon harjoituksissa kellotti. Kuitenkin sarjan ensimmäisen kilpailuviikonlopun kolme osakilpailua jää nyt ajamatta.
 
- Täällä Italian Misanon radalle on laitettu uusi asfaltti ja kanttareita on korotettu. Ajaminen on siis vaatinut tarkkuutta sekä ennen kaikkea huolellisuutta, jonka tiimikaverini jostain syystä unohti; Ensiksi hän torstain harjoituksissa osui kanttareeseen siten, että öljypohja rikkoontui. Koska hän yritti öljyttömällä moottorilla ajaa varikolle niin tietäähän siinä miten moottorille käy, Puhakka kertoo.
 
- Sitten tiimimme mekaanikot tekivät koko yön töitä, että saivat autoon vaihdettua varamoottorin ja aamulla minä sain ajettua 15 kierrosta kunnes toin auton tiimikaverilleni, joka valitettavasti jälleen osui kanttariin ja tulos oli vastaavanlainen. Näin ollen koska meillä ei ole moottoria millä jatkaa kilpailemista niin tämä kilpailuviikonloppu päättyi tähän, syvästi pettynyt Puhakka jatkaa.
 
GT World Challenge Sprint EM-sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan syyskuun toisena viikonloppuna Ranskan Magny Coursin radalla.
 
Teksti ja kuva: Jani Kekoni


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi