Takaisin uutisiin

Perumispäätös vie Jesse Kallion RX2-sarjassa kerrasta poikki finaaliin Tanskaan

03.08.2020

Rallicrossin RX2 (Supercar Lites) -luokan lajin MM-osakilpailujen yhteydessä ajettavat kilpailut on tältä kaudelta peruttu. RX2-luokan kansainvälinen sekä Rally X Nordic -sarjan pohjoismainen mestaruus ratkaistaan yhden viikonlopun aikana syyskuun alussa Tanskassa. 

Rallicrossin kansainvälisessä RX2 Supercar Lites -luokassa kilpailevan Jesse Kallion syksyn kilpailukalenteriin tuli isoja muutoksia, kun rallicrossin MM-sarjan promoottori peruutti lajin MM-osakilpailujen yhteydessä ajettavat RX2-luokan osakilpailut. Peruutuksen syy oli koronapandemia ja pandemian aiheuttamat henkilömäärä- ja matkustusrajoitukset. Sarjan suomalaiskuljettaja Hyvinkään UA:n Jesse Kallio otti tiedon peruutuksista vastaan viikonloppuna.

- Vähän harmittaa, mutta eipä asialle voi mitään. Isoin odotuksin tähän kauteen lähdettiin, mutta tilanne on kaikille sama. Syyskuussa lähdetään ajamaan kilpaa Tanskaan. Finaalin voittaja on kauden 2020 mestari. Se on kerrasta poikki tällä kertaa, ja olen siihen valmis, Ruotsiin matkalla oleva Kallio muistuttaa.

Kallio ei jäänyt kauaksi aikaa tilannettaan murehtimaan. Tuusulalaiskuljettaja sai lisättyä Olsbergs MSE:n kanssa laadittuun sopimukseen jo tulevana viikonloppuna Ruotsin Arvikassa ajettavan Rally X Nordic -sarjan osakilpailun sekä tietysti Tanskassa ajettavat RX2- ja Rally X Nordic -sarjojen finaaliosakilpailut.

Rally X Nordic -sarjan kolmanteen osakilpailuun Kallio lähteen hyvistä lähtöasemista. Takana on edellisen osakilpailun voitto ja sarjan yhteispisteissä toinen sija.

- Ruotsin ja Tanskan radat ovat minulle uusia, mutta ei se mitään haittaa. Pääsen ennen viikonlopun osakilpailua ajamaan shakedown-testin, jossa katsotaan, että autossani kaikki toimii ja kuljettajakin saa karistettu suurimmat ruosteet ranteistaan. Kiitokset tiimilleni sekä yhteistyökumppaneilleni, että pääsen tänä vuonna tavoittelemaan harvinaista tuplamestaruutta.

- Kaikki kisat, mitä ajan, yritän aina voittaa. Kahden sarjan mestaruuksista kilpailen tosissani. Rally X Nordic -sarjassa olen vain kaksi pistettä kärkeä perässä. Jos autoni ei olisi hajonnut sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Höljesissä niin tilanne tässäkin sarjassa olisi täysin eri. Mutta näillä mennään mitä on ja Tanskan jälkeen tiedetään, mitä taskuun jäi, Kallio muistuttaa.

Kansainvälisen RX2-sarjan mestarille 2020 on Tanskassa käytävän finaalin jälkeen luvassa ajopaikka ensi vuonna luokkaan esiteltävän täyssähkökilpurin ratissa. RX2-luokan kerrasta poikki mestaruusfinaalit sekä Rally X Nordic -sarjan kaksi viimeistä ja ratkaisevaa osakilpailua kilpaillaan 4.-6. syyskuuta Nysumissa Tanskassa.

Rally X Nordic pistetilanne 2/5 osakilpailua:

1. Simon Olofsson (SWE) STX RX 50

2. Jesse Kallio (FIN) Olsbergs MSE 48

3. Linus Östlund (SWE) Olsbergs MSE 46

4. Henrik Krogstad (NOR) YellowSquad 41

5. Mats Oskarsson (SWE) MORX 33

Teksti: Marko Mäkinen
Kuva: Jakub Nitka/OMSE


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi