Takaisin uutisiin

Pajari hakee kilpailutuntumaa Liettuasta

30.07.2020

Ralliautoilun SM3-luokan hallitseva mestari ja Flying Finn Future Star - Sami Pajari hakee kilpailutuntumaa Liettuasta. Kartanlukija Marko Salmisen kanssa edellinen kisastartti Ford Fiesta R2T19-ajokilla oli helmikuun viimeisenä päivänä Joensuun SM-Itärallissa.

Viiden kuukauden kilpailutauko tulee lopulta päätökseen perjantaina, kun Samsonas Rally Rokiškis starttaa klo 13.

Kilpailunjärjestäjän suunnalta on oltu kuljettajaan ja taustajoukkoihin tiiviisti yhteydessä ennakkoon ja sen myötä tuli Pajarin tiimille pyyntö ennen kilpailun lähtöä tapaamiseen kaupunginjohtajan kanssa.

- Sellainen lyhyehkö tapaaminen, tarinoidaan hetki lajista sekä kilpailusta ja otetaan hieman valokuvia. Mukava kunnia ja hieno vieraanvaraisuuden osoitus, aprikoi Pajari tulevaa tapaamista.

Kilpailu ajetaan koillisessa Liettuassa, noin 15000 asukkaan Rokiškiksen ollessa tapahtumien keskuspaikkana. Kaupungin ystävyyskaupunki, tai oikeammin kunta Suomessa on Asikkala. Kaupunkioikeudet Rokiškis sai vuonna 1920.

Kaksipäiväinen kilpailu sisältää 16 erikoiskoetta, 7 ek:ta ajetaan kahdesti ja kaksi ek:ta ajetaan kertaalleen. Erikoiskoekilometrejä kertyy kaikkiaan noin 138, joista perjantaina 5 ek:ta ja reilu 46 kilometriä, lauantaille jää 11 ek:ta ja komeat lähes 92 ek-kilometriä. Torstain nuotituspäivänä saa siis tehdä ihan täyden työpäivän.

Kilpailu on kerännyt varsin tasokkaan osanottajalistan ja Pajari-Salminen kaksikko saa luokassaan kovia kirittäjiä. Mielenkiintoisena nimenä mainittakoon rallycrossin MM- ja EM-tasolla menestynyt Latvian Reinis Nitiss (nro 39), joka vasta aloittelee ralliuraansa, sekä vauhdillisesti etenkin Latvian Martins Sesks (nro 34) joka on tällä hetkellä JWRC-sarjan pistetilanteessa toisena, Pajarin ollessa neljäntenä. Pajarin kilpailunumero 36 antaa oivan mahdollisuuden seurata Sesksin aikoja tuoreeltaan.

- Pari vuotta sitten olin täällä viimeksi ajamassa ensimmäistä ulkomaan kisaani, ainakin joitakin samoja erikoiskokeita näyttää olevan mukana. Silloin ajoin luokassani toiseksi ja taisi pari pohja-aikaakin tulla. Kovaa saa nytkin mennä, Sesks on todella hyvä vauhtimittari. Mitään hulluja riskejä ei toki ole tarkoitus ottaa, vaan kerätä kilpailutuntumaa syksylle MM-sarjaa varten ja erityisesti Rally Estoniaa ajatellen. Vaikka testikilometrejä on kesän aikana saatu ihan kivasti, on kilpailu kuitenkin aina eri tilanne, pohdiskelee Pajari. 

Kilpailun sivut:https://samsonasrally.com/en/ 

Tulokset: https://www.ewrc-results.com/final/62093-samsonas-rally-rokiskis-2020/

Sami Pajari somessa: 

FACEBOOK:https://www.facebook.com/samipajariofficial/
INSTAGRAM:https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
TWITTER:https://twitter.com/samipajari

Teksti ja kuva: Sami Pajarin tiedotus


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi