Takaisin uutisiin

Sami Pajarilla on edessä tiivis kilpailusyksy

15.07.2020

Tänä vuonna maailmaa globaalisti ravistelevan COVID-19 pandemian myötä on myös urheilumaailma kokenut mullistavia muuttujia alkuvuoden aikana. Tästä ei poikkeusta tee myöskään ralliautoilu kotimaassa eikä maailmalla.

Hallitseva Flying Finn Future Star, SM3-luokan Suomen mestari Sami Pajari starttasi kauteen päätavoitteenaan Junior WRC-sarja, jonka lisäksi myös kotimaan SM-sarja oli tavoitteena kiertää, sillä alkuperäisessä kalenterissa kilpailut eivät menneet päällekkäin.

Heinäkuun puoliväliä lähestyttäessä, on autokunta Sami Pajari - Marko Salminen kilpaillut viimeksi Ford Fiesta R2T 2019 -ajokilla Joensuun SM-Itärallissa helmikuun lopussa.

Ajoharjoittelua ja testiä Pajari on toki muutamaan otteeseen ennättänyt joutokuukausien aikana tekemään, mutta polte kilpailemaan rallipoluille on jo kova. Vapaa-aikaa on käytetty vahvasti myös fyysisen kunnon ylläpitämiseen.

Kun MM-sarjaan taannoin saatiin FIA:lta loppukaudelle kalenterisuunnitelma, kävi selväksi, että MM- ja SM-kalenterit menevät osittain päällekkäin. Rally Estonia sekä Kouvolan SM O.K.Auto -ralli syyskuun alussa osuvat samalle viikonlopulle.

Junior WRC-kausi avattiin Ruotsissa helmikuussa ja siellä Pajari ajoi neljänneksi korkeimmat pisteet. Junior WRC-kausi ajetaan uuden kalenterin mukaan lopulta läpi neljän osakilpailun sarjana, johon Ruotsin ja Viron osakilpailujen lisäksi kuuluvat ADAC Rally Deutschland Saksassa lokakuun puolivälissä, sekä kesäkuun alusta siirtynyt Rally Italia Sardegna loka-marraskuun taitteessa. Näistä neljästä kilpailusta heikoimman suorituksen voi jättää loppupisteistä pois, mutta jokaisesta erikoiskokeen pohja-ajasta annettavat extrapisteet pysyvät voimassa kaikista neljästä kilpailusta.

SM-sarjassa taas on takana kolme talviosakilpailua, joista viimeisimpänä ajetusta Joensuun osakilpailusta Pajari nappasi voiton. Kokonaistilanteessa talven jälkeen Pajarin sijoitus on sarjassa toinen, 20 pistettä johtopaikkaa pitävää Lauri Joonaa perässä.

Kun SM-sarja muutosten myötä lopulta typistyi tällä kaudella viiteen osakilpailuun, joista jokainen osakilpailu lasketaan loppupisteisiin mukaan, heikkeni mestaruuden uusimisen mahdollisuus huomattavasti. Kun taskussa on kuitenkin jo viime vuoden Suomen mestaruus, päätös keskittyä täysillä JWRC-kisoihin ei ollut vaikea. 

- Rally Estonia on tulevista MM-ralleista meille sopivin ja vastaa eniten tuttuja kotimaisia olosuhteita, sen onnistumiseen tulemme panostamaan. Heinä-elokuun vaihteessa ajamme Liettuassa Samsonas Rally Rokiskis -kilpailun, jossa olin jo toissa vuonna ajamassa. Viime vuonna suunnitelma kariutui Suomen MM-rallissa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

Mahdollisesti testinä toimivia ralleja ennen syyskuista Rally Estoniaa voisi olla esimerkiksi Top Building Ralli Lammilla elokuun puolivälissä tai Louna-Eesti Ralli Virossa (Kaakkois-Virossa kuten Rally Estoniakin) viikkoa myöhemmin, kertoo Pajari alkusyksyn suunnitelmistaan.

- Myöhemmin syksyllä on jäljellä vielä Pohjanmaa Ralli syyskuun lopulla, jossa teoreettisesti voidaan vielä jonkin värisestä SM-mitalista ajaa. Lokakuun puolivälissä on vuorossa sitten, Saksan MM-ralli, joka ajetaan asfaltilla. Toivon mukaan olisimme siinä tilanteessa, ettei siellä tarvitsisi ajaa aivan riskirajoilla. Sardinia ajetaan pari viikkoa Saksan jälkeen soralla ja se tulee sopimaan meille paremmin. Asfalttiajoa on toki jonkin verran harjoiteltu, mutta koronarajoitusten myötä kesälle kaavaillut asfalttikilpailut ulkomailla jäivät toteutumatta, joten kilpailukokemusta asfaltilta ei juurikaan ole, mietiskelee Pajari syksyn tiivistä ajosuunnitelmaa.

Mainitut kilpailut kalenterimuodossa:
Samsonas Rally Rokiskis, Liettua 31.7.- 01.08.
Top Building Ralli, Lammi 15.8.
Louna-Eesti Ralli, Viro 21.8. - 22.8.
JWRC - Rally Estonia, Viro 4.9.- 5.9.
SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki 25.9. - 26.9.
JWRC - ADAC Rallye Deutschland, Saksa 15.10. - 18.10.
JWRC - Rally Italia Sardegna, Italia 29.10. - 01.11. 

Sami Pajari somessa: 
FACEBOOK:https://www.facebook.com/samipajariofficial/
INSTAGRAM:https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
TWITTER:https://twitter.com/samipajari


Kuva: Rallypixels
Teksti: Sami Pajarin tiedotus


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi