Takaisin uutisiin

Kallion kausi käyntiin Ruotsin Höljesistä

30.06.2020

Rallicrossin klassikkoratojen joukkoon luettava Ruotsin Höljes isännöi torstaista sunnuntaihin rallicrossin kansainvälistä All-Star Magic Weekend -kutsukilpailua, joka avaa myös Hyvinkään UA:ta edustavan ja rallicrossin RX2-sarjassa kilpailevan Jesse Kallion kilpailukauden. Kallio puolustaa suomalaisvärejä Supercar Lites eli RX2-luokassa sarjan nelinkertaisen mestaritiimin OMSE:n kuljettajana.

Rallicrossin kansainvälinen kilpailukausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Ruotsin Höljesistä. Kutsukilpailuna ajettava All-Star Magic Weekend -tapahtuma keräsi huippuosanoton. Suomalaiskuljettajista mukana ovat Supercar-luokan kalustolla kilpailevat rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, joka ajaa Legend-luokassa sekä Supercar-luokassa viime vuoden MM-sarjassa neljänneksi sijoittunut Niclas Grönholm. CrossCar-luokassa kilpailee muun muassa rallin MM-sarjasta tuttu Thierry Neuville.

Supercar Lites eli RX2-luokan suomalaisnimi on Jesse Kallio, joka matkusti jo viime viikolla tiiminsä OMSE:n päämajaan Ruotsiin. Kallio pääsi ajamaan Eskilstunan lähistöllä Strängnäsissä onnistuneet shakedown- ja viimeistelytestit, joten kaikki on valmista tulevaan.

- Viimeksi istuin helmikuussa tutun kilpa-autoni ratissa. Tässä on pitkä tauko takana, joten hyvältä tuntui päästä taas tositoimiin. Yllättävän äkkiä homma tuli tutuksi, Kallio hymyilee.

Shakedown-testin jälkeen Kallio keskittyi autonsa säätöihin.

- Teimme pieniä muutoksia ja saimme säädöt kohdalleen. Autoni menee nyt hyvin. Ei tarvitse paljoa pyydellä. Se kääntyy mutkiin kivasti ja vaivattomasti. Vaikka moottori sijaitsee auton peräosassa, sen painojakautuma on tasapainossa.

All-Star Magic Weekend ajetaan ilman yleisöä ja koronapandemian mukaisia turvamääräyksiä noudattaen. Kilpailu toimii kuljettajille ja tiimeille samalla radalla 19.-20. elokuuta käytävän rallicrossin MM-avauksen testikilpailuna. 

- Uusi kokemus taas. En ole aikaisemmin ajanut kilpaa tyhjille katsomoille. Kuitenkin kisa on todella kovatasoinen meidänkin luokassamme, mutta tuskin sitä ajaessa loppujen lopuksi yleisöä huomaa. Sitä keskittyy vain ajamiseen. Toki lähtöjen välillä varikolla on varmasti normaalia rauhallisempaa. Hienoa kuitenkin, että tällainen kutsukilpailu on saatu järjestettyä, Kallio muistuttaa.

- Voittoa tavoitellaan, ja siihen on hyvät edellytykset. Testeissä vauhtini oli hyvää ja myös fiilis autooni on hyvä. Höljesin rata on todella vaikea rata saada auto säädöiltään joka paikkaan täysin kohdalleen. OMSE:n talli ajaa Höljesissä neljällä autolla ja tallikaverini Linus Östlund asuu Höljesissä, joten hän on varmasti yksi kovimmista vastustajistani. Mutta niin ovat myös monet muut. Painetaan kaasu pohjaan. Tuumaakaan ei anneta periksi, Kallio lupaa.

Koneet käynnistyvät Höljesissä jo keskiviikkona, jolloin ohjelmassa on vapaat harjoitukset. Torstai on jo kiivas kilpailupäivä. Vapaiden harjoitusten lisäksi yhden päivän ohjelmaan on puristettu karsintaerät, semifinaalit sekä kilpailun ensimmäinen finaali. Perjantai on pyhitetty Legends-luokalle, jonka jälkeen lauantaina käynnistyy toinen kierros: kahdet vapaat harjoitukset ja kaksi ensimmäistä karsintaerää. Sunnuntaina warm-upin jälkeen kolmas karsintaerä, semifinaalit sekä viikonlopun toinen finaali.

Neljän päivän kilpailutapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä netissä hintaan 24,99 euroa. Striimauspalvelun voi ostaa osoitteesta: www.rallyx.se/rallyx-tv/


Teksti ja kuva: Jesse Kallio Racing


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi