Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka nousee kilpailemaan GT3-autojen World Challenge Euroopan Sprint -ratasarjaan - Neljä kilpailuviikonloppua Mercedes-AMG GT3-autolla

15.05.2020

Vuonna 2018 espoolainen Juuso Puhakka teki rata-autoilussa kansainvälisen läpimurron kun kilpailukausi päättyi Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan PRO-AM luokan mestaruusjuhliin. Seuraavana vuonna hän nousi ajamaan PRO- eli ns. ammattilaisluokkaan, jossa tuloksena oli hopeiset sijat niin Lamborghini Super Trofeo Aasian kuin Lähi-Idän mestaruussarjoissa. Nyt kilpailukaudella 2020 Puhakka ottaa seuraavan askeleen kohti ammattilaisuutta ja lähtee hakemaan menestystä Euroopan kilparadoilta TokSport WRT ammattilaistiimin Mercedes-AMG GT3-autolla.

- Maailmanlaajuisen koronavirus -pandemian myötä myös minun kilpailukauden avaus on huhtikuulta siirtynyt elokuulle. Nyt kun Euroopassa alkaa epidemia hellittämään niin GT World Challenge kilpasarjan organisaatio on toiveikas, että elokuussa Italian Misanosta päästäisiin kilpailukausi käynnistämään. Kahden menestyksekkään Aasian ratasarjojen kilpailukauden jälkeen on nyt aika tulla takaisin Eurooppaan ja näyttää osaamiseni.

- Maaliskuussa Ranskan Paul Ricardin radalla testasin Toksport WRT -tiimin Mercedes-AMG GT3-autoa, jonka geometristen ratkaisujen myötä osoittautui haastavaksi autoksi. Sitten kuitenkin kierros kierrokselta sain ajatuksesta kiinni ja lopulta ns. aika-ajosimulaatiossa sain täydellisen kierroksen aikaiseksi. Ne tulokset vakuuttivat tiimipäällikkö Emre Buyukbayrakin ja sen myötä nyt päättäväisellä asenteella tulen GT World Challenge Sprint-mestaruussarjassa sillä samaisella Mercedes-AMG GT3-autolla kilpailemaan, Puhakka jatkaa.

Neljä kilpailuviikonloppua kattava kausi käynnistyy elokuussa Italian Misanossa, josta syys- ja lokakuussa sarja jatkuu Ranskan Magny Coursin, Hollannin Zandvoortin ja Espanjan Barcelonan radoilla. Puhakka on valmistautunut kilpailukauteen viettäen lukemattomia tunteja simulaattoreissa.

- Päivittäin olen joko treenannut fysiikkaa tai istunut simulaattorissa, jossa kaikki nyt edessä olevat radat on huolellisesti opeteltu. Olen 110% valmis tähänastisen autourheilu-urani tärkeimpään kilpailukauteen ja nyt kovasti toivon, että vihdoin kahden menestyksekkään kilpailukauden jälkeen pääsisin näyttämään osaamistani myös GT3-auton ratissa. Siltikin täytyy muistaa, että meidän kaikkien ihmisten terveys menee kilvanajon edelle, joten first things first eli tällaisena poikkeusaikana viranomaisten ohjeistuksia tarkasti noudattaen tulen kilpailutoimintaani jatkamaan, Pukakka muistuttaa.

GT World Challenge Sprint Series 2020:
07.-09.08. Misano, Italia
11.-13.09. Magny Cours, Ranska
25.-27.09. Zandvoort, Hollanti
09.-11.10. Barcelona, Espanja

Juuso Puhakka CV:
- 2019: Lamborghini Super Trofeo Aasia: PRO-luokan hopeaa
- 2019: Lamborghini Super Trofeo Lähi-Itä: PRO-luokan hopeaa
- 2018: Lamborghini Super Trofeo Asia: PRO-AM mestaruus
- 2018: China Pan Delta ratasraja: 4/4 yleiskilpailun voittoa
- 2017: SMP F4-mestaruussarja: 1 osakilpailuvoitto
- 2016: Formula STCC Nordic: Hopeaa
- 2015: Formula Renault 1.6 NEZ: Pronssia
- 2014: Karting NEZ: Mestaruus
- 2009: Minikart: Ensimmäinen kilpailu ikinä


Teksti: Jani Kekoni/JP Racing tiedotus
Kuvat: TokSport WRT


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi