Takaisin uutisiin

Autourheilutähdet ottavat toisistaan mittaa perjantaina - Sami-Matti Trogen yksi kutsutuista

09.04.2020

Perjantaina käynnistyy kutsukilpailusarja Subaru iRX All-Star Invitational presented by Yokohama, joka kerää yhteen tähtikuljettajia kilpailemaan 10 000 dollarin hyväntekeväisyyteen lahjoitettavasta rahapalkinnosta. Yksi kutsutuista, kokenut iRacing-kuljettaja Sami-Matti Trogen ei hätkähdä maailmanluokan vastustajistaan.  

Sami-Matti Trogen, 17, on yksi Subaru iRX All-Star Invitational presented by Yokohama -sarjaan mukaan kutsutuista kuljettajista. Tämän 10.4. alkavan, kuuden osakilpailun mittaisen iRacing rallicross-sarjan nimilistalta on näyttävä. Nuorta lohjalaista vastaan asettuvat muun muassa nelinkertainen USA:n rallicrossmestari Scott Speed, MM-rallicrosstähdet Andreas Bakkerud ja Tanner Foust sekä IndyCar-mestari Alexander Rossi. Trogen on listan ainoa suomalainen. 

Kilpailu on samalla hyväntekeväisyyskampanja, jossa sarjan päätteeksi eniten pisteitä kerännyt kuljettaja, eli sarjan mestari, pääsee lahjoittamaan 10 000 dollaria yhteen hyväntekeväisyyskohteeseen.  

- Olin todella otettu, kun sain kutsun sarjaan. Mahtavaa päästä ajamaan, kun mukana on isoja nimiä, kuljettajia, jotka ovat olleet urani aikana esikuviani. Nyt pääsen asettumaan heidän kaikkien kanssa samalle kisaviivalle, Trogen kuvailee uskomattomia tunnelmiaan.  

Vaikka vastassa on isoja nimiä, Trogen lähtee sopivan itsevarmasti kilpailuun, sillä onhan digitaalisen autourheilun puolella kilometrejä kertynyt kiitettävästi. Taskusta löytyy iRacingin rallicrossin maailmanmestaruus 2019 sekä paikka Williams Esport -tiimissä. 

- Vaikka vastassa onkin isoja nimiä, uskon, että vahvuuteni on vahva kokemus iRacingista. Tällä hetkellä ajotunteja simulaattorilla kuitenkin kertyy viikkotasolla se lähemmäs 20. Ensimmäinen kilpailu varmasti näyttää tason mistä lähdetään ja mihin omat rahkeet voi riittää, mutta tuumaakaan ei periksi anneta – olisihan se hienoa voittaa, spekuloi Trogen. 

Kaikki kilpailut käydään perjantaisin, Suomen aikaa klo 22.00-02.00 välillä. Kausi starttaa Norjan Hellistä, joka on iRacingin uusin rata, ennen kuin jatkaa kulkuaan muille kuuluisille radoille. Kauden päätteeksi palataan Norjaan, jossa mitellään finaali ja kilpaillaan viimeisistä arvokkaista pisteistä.  

Sarjan kilpailukalenteri:
10.4. Hell Lankebanen
17.4. Daytona International Speedway
24.4. Sonoma Raceway
1.5. Lucas Oil Raceway
8.5. Atlanta Motor Speedway
15.5. Hell Lankebanen

Subaru iRX All-Star Invitational presented by Yokohama -sarjan kaikki osakilpailut näytetään suorina iRacingin kanavissa.

Kaikki kilpailuun kutsutut:
Chris Atkinson, Nitro Rallycross
Andreas Bakkerud, FIA World Rallycross
Cabot Bigham, Nitro Rallycross
Christian Brooks, US rallycross Lites and Formula 4
Ron Capps, NHRA
Conor Daly, IndyCar
Mitchell deJong, US rallycross
Tanner Foust, Nitro Rallycross
Vaughn Gittin Jr., Formula Drift and Ultra 4
Colton Herta, IndyCar
James Hinchcliffe, IndyCar
Parker Kligerman, NASCAR
Justin Lofton, Trophy Truck
Conner Martell, US rallycross Lites
Tyler Menninga, Monster Jam
Travis Pastrana, Nitro Rallycross, Nitro Circus, and American Rally Association
Travis PeCoy, US rallycross
Chad Reed, Supercross
Alexander Rossi, IndyCar
Patrik Sandell, Nitro Rallycross
Brandon Semenuk, American Rally Association
Scott Speed, Nitro Rallycross
Sami-Matti Trogen, FIA World Rallycross RX2
Ryan Truex, NASCAR
Blake “Bilko” Williams, Nitro Circus and US rallycross

Teksti ja kuva: Sami-Matti Trogen tiedotus


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi