Takaisin uutisiin

Toni Herraselle kolmas sija Itärallista - "Hienoimmat tiet, mitä olen koskaan ajanut"

03.03.2020

Ralli SM -sarja jatkui viikonloppuna Joensuun ympäristössä ajetulla SM Itärallilla. Kyseessä oli sarjan kolmas osakilpailu ja samalla talvikauden päätöskilpailu. 

Flying Finn Academy valmennusohjelmaan kuuluva 16-vuotias Toni Herranen lähti nälkäisenä kartuttamaan SM4-luokan pistepottia Mikkelissä tapahtuneen keskeytyksen jäljiltä. 

Kilpailun alkoi mallikkaasti, kun heti ensimmäiselle erikoiskokeelle tärähti luokan pohja-aika. Tämän jälkeen rytmi kuitenkin katosi hetkellisesti, eikä nuorukainen oikein itsekään löytänyt notkahdukselle syytä. 

- Kisa alkoi hyvin pohja-ajalla, mutta kaksi seuraavaa pätkää eivät onnistuneet ajollisesti. Jostain syystä tultiin liian varovasti, en kyllä tiedä mistä se johtui, Herranen hämmästeli.

Rallin viimeiselle kahden erikoiskokeen lenkille Herranen lähti jahtaamaan palkintokorokesijoja nelospaikalta. Rytmi palasi, ja päätöspätkälle kellotettu pohja-aika riitti varmistamaan luokan kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet.

- Viimeisille pätkille saatiin todella hyvä rytmi ja ajo oli paljon rohkeampaa, mutta ei tarvinnut kuitenkaan ottaa mitään riskejä.

Ensimmäistä kertaa Itä-Suomen näyttävillä rallipoluilla kilpaillut jääliläinen nautti ajamisesta, myös palkintokorokesija sekä tärkeät SM-pisteet tyydyttivät nuorukaisen mieltä. Kesäkaudelle siirtyessä Herranen majailee SM4-luokan pistetaulukon kolmannella sijalla.

- Olen kyllä tyytyväinen tulokseen. Joensuussa oli myös hienoimmat tiet, mitä olen koskaan ajanut. Vaikka lunta oli vähän, niin siihen nähden reitti oli hyvässä kunnossa. Tosi hienot kelit ja hienot tiet, oli makea vetää, Herranen totesi tyytyväisenä. 

Ensi viikonloppuna Herranen pukee jälleen ajovarusteet niskaan, kun hän starttaa kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa Korpilahden Talviralliin.

- Sieltä saadaan hyvin nuotti- sekä ajotreeniä. Tämän lisäksi koitetaan saada kilometrejä mahdollisimman paljon ennen kesäkauden kisoja, jotta ollaan silloin valmiina tastelemassa kärkisijoista. 

Ralli SM -sarja jatkuu kevättauon jälkeen 12.-13. kesäkuuta Kouvolan SM O.K. Auto-rallissa.

- Itse tykkään enemmän ajaa soralla. Uskon, että kesällä kyllä vauhti riittää, Herranen päättää.

SM4-luokan tulokset, SM Itäralli 2020

1. Sami Korvola 57:54,6
2. Jere Pensas + 10,1
3. Toni Herranen + 19,5
4. Miko Kiminki + 31,8
5. Oskari Heikkinen + 35,6

SM4-luokan pistetilanne 3/6 osakilpailun jälkeen

1. Sami Korvola 68p
2. Miko Kiminki 40p
3. Toni Herranen 35p
4. Petteri Jäppinen 34p
5. Jere Pensas 34p 

Teksti: Toni Herrasen tiedotus, Taneli Niinimäki
Kuva: Jarno Saari


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi