Takaisin uutisiin

Pajari pyrkii Itärallissa puhtaaseen suoritukseen

28.02.2020

Sami Pajari ja kartturi Marko Salminen starttaavat SM Itäralliin SM3-luokan toiselta sijalta. Itäralliin kaksikolle saadaan alle uudempaa painosta oleva Ford Fiesta R2T, jonka myötä Pajarin käytössä on sekä Junior WRC-sarjassa että kotimaisessa SM-sarjassa toisiaan vastaava kalusto.

Mikkelin Vaakuna-rallissa kärkipään sijoitusten tavoittelu kilpistyi renkaanvaihtoon kilpailun viidennellä erikoiskokeella, jonka myötä tarjolla oli enää jäännöspisteitä. Mikkelin jälkeen Pajari-Salminen kaksikko ennätti käydä Ruotsin MM-rallissa ajamassa JWRC-luokassa sijalle neljä.  jossa puhdas suoritus jäi haaveeksi kilpailun ensimmäisen päivän mennessä auton säätöjä hakiessa. 
 
Joensuuhun 18-vuotiaalla Flying Finn Future Starilla on yksi selkeä toive. 

- Pariin viime kilpailuun on mahtunut monenmoista oppia ja tapahtumaa, nyt olisi mukava saada alle puhdas suoritus. 

Talven haasteelliset olosuhteet ovat kuluneena talvena kiusanneet kilpailunjärjestäjiä oikein kunnolla. SM-rallien osalta ovat säät osuneet kuitenkin hyvin suhteutettuna muuhun talveen. Joensuussakin on kilpailuviikolla saatu nauttia pakkassäästä, jota kilpailupäivälle lauantaille on luvassa kevätauringon kera. 

- Viime vuonna kesken kilpailun alkoi melkoinen lumisade ja se harmitti silloin hieman, näkyvyys oli huono ja hienoista teistä jäi suurin nautinto sen myötä pois. Nyt näyttäisi olevan upeaa ja vauhdikasta rallisäätä luvassa. Vaikka reitti on pääosin sama kuin viime vuonna, teemme nuotin kokonaan uusiksi. MM-sarjaa varten tarvitaan nuottiharjoitusta runsaasti ja kyllähän tässä vaiheessa uraa nuottikin kehittyy vielä kaiken aikaa, kertoo Pajari odottavin mielin. 

Uudesta kalustosta SM3-luokan hallitsevalla mestarilla on tuoretta kokemusta parin päivän takaa.

- Noin 50 kilometriä kävin keskiviikkona testaamassa, auto toimi hienosti ja oma tuntemus siitä on, että tämä uudempi painos sopii itselleni paremmin ja se vain vahvistui ajettujen kilometrien myötä, hyvällä fiiliksellä siis lähdetään matkaan. 

Joensuun Itäralli starttaa Joensuun torin kupeesta Torikadulta lauantaina klo 10 ja maaliin samaan paikkaan saavutaan klo 18:30 jälkeen. Välissä on ehditty ajaa viisi erikoiskoetta Pohjois-Karjalan vaihtelevissa vaaramaisemissa ja niille mittaa kertyy noin 98 kilometriä. Pajarin autokunta starttaa reitille numerolla 34. 
 

Sami Pajari somessa:  

FACEBOOK: https://www.facebook.com/samipajariofficial/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

TWITTER: https://twitter.com/samipajari

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi