Takaisin uutisiin

Rasmus Tuominen Euro RX Super1600 -sarjaan kaudella 2020

24.02.2020

RX Academyn kauden 2019 mestari, 19-vuotias Rasmus Tuominen kilpailee tulevalla kaudella rallicrossin EM-kilpailuissa Super1600-autolla yhdessä SET Promotion -tiimin kanssa. 

SET Promotion palaa kaudella 2020 Super1600-kilpakentille Renault Twingolla, yhdessä nuoren lupaavan rallicross-kuljettajan Rasmus Tuomisen kanssa. Paikka Twingoissa on Tuomisen saama palkinto RX Academy 2019 -mestaruuden johdosta. 

Historian aikana SET Promotion -tiimissä ovat ajaneet muun muassa MM-rallicrosstähdet Andreas Bakkerud, Timur Timerzyanov, Reinis Nitiss ja Janis Baumanis, joiden jalanjälkiä Tuominen pääsee nyt seuraamaan. Tiimin historian meriitit ovat merkittävät. 

Tuomisen valmentajana ja mentorina kauden aikana toimii entinen rallicrossin MM-kuljettaja Toomas Heikkinen.  

Tuominen odottaa kautta innolla: 

- Kun olin pieni ja aloin katsoa Rallicrossia, muistan Andreas Bakkerudin voiton Twingo-sarjassa. Sitä on seurattu paljon onboard-videoista. Super1600-autot ovat erityisiä ja siistejä kilpa-autoja, joten on mahtavaa ottaa tämä seuraava askel yhdessä SET:n kanssa. 

- Toistaiseksi olen ajanut etuveto-autoja urallani, uskon että Super1600 on todella hyvä seuraava askel minulle ja ajotyyli on samanlainen kuin Clio RS RX:ssä, jollaista ajoin RX Academyssa viime kaudella. Renkaat ovat varmaan suurin asia, joihin pitää tottua. 

- Olen oppinut paljon RX Academyn kautta rallicrossin ajamisesta, etenkin siitä, kuinka käsitellä paineita kun taistellaan tittelistä viimeisessä osakilpailussa, ja miten olla mahdollisimman hyvin valmistautunut kilpailuun. Toivottavasti se auttaa minua tänä vuonna. Kausi tulee varmasti olemaan kova alusta alkaen, mutta tietenkin haluan olla kärjessä – tiedän että se ei kuitenkaan tule olemaan helppoa. Haluan edetä johdonmukaisesti, mutta kauden edetessä uskon vauhtini luonnollisesti kasvavan, ja toivon saavani kunnon tuloksia. Voitin Latviassa RX Academyn kisassa viime kaudella, joten odotan todella innolla palaamista sinne.

SET Promotion -tiimin tiimipäällikkö Jussi Pinomäki odottaa mielenkiinnolla ja niin ikään innokkaana tulevaa kautta Twingoissa:

- Olen erittäin innoissani siitä, että Rasmus kilpailee uudistetulla Twingollamme tällä kaudella. Kundimme ovat panostaneet autoon talven aikana paljon ja odotamme mielenkiinnolla starttia. Topin (Toomas Heikkinen) pitäminen mukana tiimissä on myös todella hyvä joukkueelle ja Rasmukselle. He tietävät toisensa viime kaudesta, mikä on suuri etu, kun he kohtaavat yhdessä tämän uuden haasteen.

- Rasmus vakuutti nopeudellaan ja asenteellaan viime kaudella. Olemme nähneet mitä aiemmat mestarit kuten Jesse Kallio ja Sami-Matti Trogen ovat kyenneet tekemään ensimmäisillä Euroopan kausillaan, joten odotan innolla, mihin Rasmus pystyy Super1600-ympäristössä. 

Euro RX kalenteriin kuuluu kaudella 2020 yhteensä kuusi osakilpailua, jotka käydään Espanjassa, Portugalissa, Ruotsissa, Venäjällä, Ranskassa ja Latviassa.

Kuva: SET Promotion
Teksti: SET Promotion tiedotus (lyhennetty käännös englanninkielisestä versiosta)


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi