Takaisin uutisiin

Sami Pajari ajoi neljänneksi JWRC-kauden avauksessa Ruotsin MM-rallissa

17.02.2020

Uran toiseen MM-ralliinsa osallistunut Sami Pajari ajoi sprinttikisaksi lyhentyneessä Ruotsin MM-rallissa haasteellisissa olosuhteissa virheittä Junior WRC-luokassa neljänneksi.

Sami Pajarin ja Marko Salmisen alkuviikko Ruotsissa kului tutustuessa yhdessä muiden JWRC-kuljettajien kanssa M-Sport Polandin toimittamaan Ford Fiesta R2T -kalustoon. 

Keskiviikkona oli reitin nuotitus ja viimeistään silloin oli selvää että puhtaasti talvirallista ei ole kyse. Reittiä oli jo lyhennetty rajusti, lähes puolella, mutta silti kisaan mahtui sekaan runsaasti kesäisiäkin olosuhteita piikkirenkaiden surmaksi. 

Torstain yleisöerikoiskoe Karlstadissa muuttui lopulta shakedowniksi, joka kaikkien oli vähintään kertaalleen ajettava läpi. Pajarin autokunnassa valittiin taktiikaksi ajaa shakedown läpi hyvin rauhallisesti ja säästää renkaat mahdollisimman hyvinä itse kilpailuun. 

Kilpailun avauserikoiskoe perjantaina ei sujunut aivan tavoitteen mukaisesti kun sijoitus oli kuudes ja eroa kilpailua johtavaan Tom Kristenssoniin kertyi miltei puoli minuuttia. Auton säätöjä saatiin hieman muutettua ennen seuraavaa erikoiskoetta ja tuloksena sen jälkeen tauluun syntyi jo luokan neljänneksi nopein aika. 

- Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen muutettiin vähän säätöjä ja saatiin sitä mieluisemmaksi näihin haasteellisiin olosuhteisiin. Renkaatkin ovat riittäneet kohtuullisen mukavasti joka ek:n loppuun, Pajari kertoi. 

Kolmen erikoiskokeen jälkeen sijoitus autokunnalla oli viides, mutta eroa kärkeen oli kertynyt jo 53 sekuntia. Perjantain päätteeksi ajettiin Torsbyssa alle kolmekilometrinen yleisöpyrähdys täysin soralla, jossa auton ohjaustehostin rikkoutui ja ero kärkeen kasvoi kahdeksalla sekunnilla. 

Lauantaina ohjelmassa oli tismalleen sama neljän erikoiskokeen lenkki. Päivä alkoi selkeästi vauhdikkaammin ja heti aamun ensimmäiselle kellot pysähtyivät luokan neljänneksi nopeimpaan noteeraukseen. Toisella erikoiskokeella sijoitus jälleen neljäs vain hieman yli 2 sekuntia pohja-ajasta. 

Kolmannelle erikoiskokeelle syntyi sitten jo komea pohja-aika. JWRC-luokan joka erikoiskokeen pohja-ajasta saa yhden MM-pisteen, joten nekin saattavat nousta arvokkaiksi loppukautta kohden. 

- Auto on ollut tänään hyvä, löydettiin oikeat säädöt ja on tuntunut, että ollaan vihdoinkin pystytty ajamaan omalla tasollamme eilisten vaikeuksien jälkeen. Vihdoinkin saatiin tehtyä myös pohjat ja se tuntuu hyvältä, tunnelmoi Pajari erikoiskokeen maalissa. 

Lauantain päätteeksi ajettiin vielä Torsbyssa sama yleisöerikoiskoe kuin perjantaina.ja samat ohjaustehostinongelmat alkoivat vaivamaan taas kyseisellä erikoiskokeella. .

Kokonaisuutena kilpailun kakkospäivä sujui kuitenkin tasaisen hyvin ja Pajari olikin JWRC-kuljettajista lauantain erikoiskoeajat huomioiden toiseksi nopein ja kokonaistuloksissa ennen päätöspäivää viides. 

Jo lauantaipäivällä kilpailunjärjestäjät ilmoittivat, että sunnuntain jo valmiiksi kahteen erikoiskokeeseen typistetty päivä tultaisiin lyhentämään vielä kertaalleen ja ainoaksi erikoiskokeeksi jäi Likenäsin 21-kilometrinen Power Stage. 

Sateinen keli muutti viimeisetkin lumiset osuudet jäälle ja soraosuudet jopa mudalle ja Pajari-Salminen kaksikko päätti ottaa viimeisen erikoiskokeen rauhallisesti virheitä kartellen. Keliolosuhteet osoittautuivat mm. toiselle JWRC-luokan suomalaiselle, Lauri Joonalle kohtalokkaaksi, kun rengasrikko pilasi hyvin sujuneen kisan. 

- Ajettiin järkevästi tämä viimeinen eikä otettu mitään isoja riskejä. Lauri Joonan puolesta harmittaa, kun hänellä oli hieno kisa käynnissä rengasrikkoon saakka. Kaiken kaikkiaan hyvä nousujohteinen kisa meiltä ja saadaan olla todella tyytyväisiä tulokseen, summasi Pajari maalissa kilpakumppanin epäonnea. 

Maalissa kaksikko oli lopulta neljäs, edelle ajoivat koko kisaa hallinnut kotimaan Tom Kristensson, toiseksi tullut Latvian Martins Sesks sekä podiumin täydentänyt Viron Ken Torn. 

- Kaiken kaikkiaan hyvä kisa Samilta. Hiukan toki harmittaa se perjantaipäivän säätöjen hakeminen mutta oppia tuli paljon tulevaan monella saralla. Virheetön kisa, pohja-aika sekä eilen ja tänään näytetty vauhti antaa todella paljon positiivista energiaa jatkoa ajatellen, kertoi Pajarin valmentaja Kristian Sohlberg rallin päätyttyä. 

Junior WRC -sarja jatkuu 4.-7. kesäkuuta Sardiniassa. Pajarin kauden ohjelmassa on myös kotimaan SM-rallit ja seuraava ajetaan Joensuussa 29.2. 

Ruotsin MM-rallin tulokset: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/ 

Teksti: Sami Pajarin tiedotus
Kuva: Rallypixels


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi