Takaisin uutisiin

Toni Herrasen Vaakuna-ralli pilalle alkumetreillä - "Joku kivi oli penkassa ja siitä pyörähti katolleen"

11.02.2020

16-vuotiaan Toni Herrasen kauden toinen SM-ralli ei sujunut suunnitelmien mukaan. Lähtönumerolla 57 reitille kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa startannut Herranen joutui jättämään leikin kesken jo lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella.

 

Ralli SM -kauden toinen osakilpailu, SM Vaakuna-ralli, käynnistyi perjantai-iltana Mikkelin raviradalla haastavissa olosuhteissa ajetulla yleisöerikoiskokeella. Herranen suoritui tästä 1,5 kilometrin mittaisesta pyörityksestä SM4-luokan seitsemänneksi nopeimmalla ajalla.

 

- Raviradalla oli aika haastavat olosuhteet, kun edellä oli jo mennyt niin paljon autoja. Pari kertaa jouduttiin irtolumelle, mutta suhtellisen puhtaasti kuitenkin tultiin, Jäälistä kotoisin oleva Herranen kertasi kisan avausta.

 

Flying Finn Academy valmennusohjelmaan kuuluva Herranen starttasi lauantain kilpailupäivään intoa uhkuen. Kauden avauskilpailusta oli alla luokan kolmostila, ja tavoitteet olivat kolmen sakissa myös Mikkelissä.

 

Herrasen ralli jäi tällä kertaa kuitenkin vain yhden erikoiskokeen mittaiseksi, kun jo päivän ensimmäisen erikoiskokeen alussa sattunut ulosajo murjoi auton ripustukset siihen kuntoon, että edessä oli keskeytys.

 

- Varovasti tultiin alkua, kun tie oli mennyt jo tosi huonoon kuntoon. Pari kertaa löi kivet ihan kunnolla auton pohjaan.

 

- Noin kolmen kilometrin kohdalla oli vasen tiukka suoran jälkeen. Kuulin kyllä nuotin, mutta joku ajatuskatko siinä tuli. Tultiin sen verran ylikovaa, että kerkesin vähän käsijarrulla kääntää, mutta sen jälkeen ei ollut enää mitään tehtävissä. Joku kivi oli penkassa ja siitä pyörähti katolleen. Muuten olisi voitu jatkaa, mutta rytäkässä meni tukivarsi solmuun, Herranen manasi.

 

Vaakuna-rallin haastava reitti koitui myös usean muun SM4-luokan kuljettajan kohtaloksi, joten talvikauden päättävässä Joensuun Itärallissa nähdään varmasti erittäin sisuuntunut nippu nuoria kuljettajia taistelemassa SM-pisteistä.

 

- Pettymys on totta kai kova, mutta mitään ei olla vielä menetetty. Joensuuhun lähdetään jahtaamaan pisteitä uudestaan, Herranen lupaa.

 

Kauden kolmas osakilpailu, SM Itäralli, ajetaan Joensuun ympäristössä 28.-29. helmikuuta.

 

SM4-luokan lopputulokset, SM Vaakuna-ralli:

 

1. Tommi Mäkinen 1:16:45,1

2. Sami Korvola + 1,2
3. Miko Kiminki + 33,6
4. Jarno Kinnunen + 1:24,8
5. Eeka Lahtinen + 4:28,0

-

Kesk. Toni Herranen

 

SM4-luokan pistetilanne 2/6 osakilpailun jälkeen:

 

1. Sami Korvola 43p
2. Petteri Jäppinen 34p
3. Miko Kiminki 28p
4. Tommi Mäkinen 25p
5. Toni Herranen 20p

 

Teksti: Toni Herrasen tiedotus, Taneli Niinimäki

Kuva: Jani Salonen

 

-- 

Taneli Niinimäki
Taneli Niinimäki Photography
+358408400068


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi