Takaisin uutisiin

Pajarille Mikkelistä monenlaista kokemusta tulevaan

10.02.2020

SM3-luokan kakkospaikalla Mikkelin Vaakuna-ralliin starttasi 18-vuotias Flying Finn Future Star Sami Pajari (HeiUA) uuden kartanlukijansa Marko Salmisen (NoorUA/MK) kanssa.

Lähtökohtaisesti kilpailun tavoitteena oli ajotuntuma JWRC-sarjan osakilpailuun Ruotsin MM-rallin varten, sekä kuljettajan ja kartanlukijan yhteistyön syventäminen.

Mikkelin kilpailu avattiin perjantai-iltana raviradalla ajetulla yleisö-ek:lla lumisateen kera. Hallitseva mestari luonnehti lauantain olosuhteita seuraavasti.

-Nuotittaessa sää oli mukavasti pakkasella, mutta lauantaille ennustetaan lämpöasteita. Sää varmasti asettaa sen myötä omat haasteensa ja miten renkaat kestävät jos tie menee puhki.

Lauantai käynnistyi hieman tunnustellen, mutta päivän ensimmäisen ek:n jälkeen oli pian yllätys vastassa. EK 3:lla Pajari-Salminen kaksikko jäi edellä lähteneen aikaansaamaan sumaan ensimmäisenä ja nopeasti aikaeroa kärkeen olikin yli viisi minuuttia. Nykysääntöjen myötä kilpailunjohdolta voi hyvin perustein ja todistein hakea aikahyvitystä. Näin toimittiin ja hyvitys annettiin. Ensimmäiseen huoltoon saavuttaessa oli sijoitus neljäs, reilut 15 sekuntia kärjessä lentäneeseen Heikki Koski-Lammiin verrattuna.

Tauon jälkeen ajo alkoi löytyä ja ek4:lla syntyi kolmanneksi nopein aika. Vaiherikas kilpailu sai jatkoa jo heti ek5:lla. Ison tien osuudella urassa ollut kivi rikkoi oikean eturenkaan, joka lopulta hajosi niin totaalisesti että auto alkoi saada ylimääräisiä vaurioita.

Renkaanvaihto ek:lla sujui nopeasti, mutta eroa pohja-aikaan tuli kuitenkin hieman yli 3 minuuttia, kokonaissijoitus valahti sijalta neljä sijalle kymmenen.

Jäljellä olleet neljä seuraavaa ek:ta osoittivat vaikeuksista huolimatta hyvää vauhtipotentiaalia. Kaikilla sijoitus neljän sakkiin ja sen myötä nousu sijalle seitsemän aikatappion kärkeen oltua lopputuloksissa reilut kolme ja puoli minuuttia.

-Vauhti oli hyvää koko päivän, harmi että rengasrikko söi sijoituksen kärkipäästä, summasi kartanlukija Salminen päivän monia vaiheita.

SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Joensuun Itärallissa, mutta Pajari-Salminen kaksikko suuntaa välissä kohti Ruotsia jo heti Vaakuna-rallin jälkeen sunnuntaina.

TULOKSET: http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html 

PISTETILANNE: http://www.rallism.fi/files/upload_pdf/1562154/RalliSM_Pisteet_2_2020.pdf

 

Sami Pajari somessa: 

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/samipajariofficial/

INSTAGRAM; https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

TWITTER: https://twitter.com/samipajari

 

Kuva: Hannu Rainamo 

Sami Pajarin tiedotus:

Jani Seppälä

samipajaripress@gmail.com

0443308710


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi