Takaisin uutisiin

Pajarin autokunta starttaa Rovaniemellä muiden jahdattavaksi

16.01.2020

Kaudella 2019 kahdesti Flying Finn Future Stariksi valittu Sami Pajari (HeiUA) – Antti Haapala (KR-TEAM RY), voittivat viime kaudella lisäksi myös SM3-luokan SM-kultaa, sekä GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa joukkue-pronssia.

Jos oli viime kauden tavoite asetettu valintatilaisuuksissa mukana oloon ja mahdolliseen tittelin voittoon, niin tietyllä tapaa samaa kaavaa on myös kauden 2020 tavoitteissa. Juniorien MM-sarjassa menestyminen siintää kuljettajakaksikon mielissä.

- MM-sarja on se päätavoite ja kotimaan kovatasoista SM3-luokkaa ajetaan jotta sekuntikamppailut ja kilpailutuntuma pysyvät yllä. Sarjojen kalenterit mahdollistavat tämän ja me mieluusti sen hyödynnämme.

 

Viime vuonna Arctic Lapland Rallyssa pistetili aukeni luokan kolmannella sijalla, sitä ennen kuitenkin ennätetiin keskeyttää ja startata superrallisäännöllä lauantaille.

- Perjantain kolmas ek oli Kaihuavaara ja siellä tuiskahdettiin kimalteisen lumipölyseinämän sokaisemana tukevasti hankeen. Lauantaille saatiin kuitenkin jälleen hyvä vauhti päälle ja ensimmäisessä SM-osakilpailussa päästiin podiumille. Tänä vuonna todennäköisesti ei lumipöly tee taikojaan koska sääennuste pyörii hyvin maltillisissa lukemissa, aivan nollan tuntumassa.

Hallitsevina mestareina starttaamme luokkamme ensimmäisenä, joten tulospalvelussa ei meille ole valmiina muiden aikoja verrattaviksi. Saalistajat ovat siinä mielessä nyt muuttuneet saaliiksi, mutta tilanne on tuttu jo viime kauden päätöksestä Turusta, kertoo Sami rauhallisuutta huokuen.

 

Valmennusleiriltä hyvät kilometrit talvituntumaan

 

Flying Finn Academyn monipäiväiseltä leiriltä viikko sitten haettiin tuntumaa jälleen talvioloihin. Hyrynsalmen talviset olosuhteet olivatkin tarpeen, sillä Etelä-Suomesta ei juuri varmoja treeniolosuhteita ole tälle talvea löytynyt.

- Parisataa kilometriä kertyi vauhdikasta ajoa leirin aikana, sen puolesta ollaan kyllä kauden avaukseen valmiita. Kärkitaistoista pari kuljettajaa vaihtoi muihin sarjoihin, mutta tilalle on tulossa useampiakin nopeita ja nälkäisiä kuljettajia, joten luokan taso pysyy kyllä tänäkin vuonna korkeana.

-Tiimipisteitä keräämme tänäkin vuonna, Porvoon Autopalvelu on ilmoittanut tiimin toiseksi kuljettajaksi kokeneen Ville Hautamäen joka kerää pisteitä SM2-luokan puolelta. Lisäksi on tietenkin vielä Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy, joka on suunnattu Ford Fiestaan luottaville kuljettajille, joten kyllähän SM-sarjassakin mielenkiintoisia panoksia riittää.

 

Ajopukujen sijasta juhlapuvutkin olivat käytössä

 

Vain vajaata viikkoa ennen Arctic Lapland Rallyn starttia järjestettiin Lahdessa AKK:n Mestareiden Ilta, jossa monipuoisesti palkittiin niin menestyneitä kuljettajia kuin ansiokkaasti autourheilun parissa toimineita. Sami Pajari – Antti Haapala palkittiin luonnollisesti SM-mitaleilla, mutta mahtui iltaan pokaaleja lisääkin.

Sami Pajari palkittiin Nuori Mestari-palkinnolla ja Antti Haapala Vuoden Kartanlukija-palkinnolla. Kuin kaiken kruunuksi samassa pöytäseurueessa ollut Antin avopuoliso Meiju Viitanen palkittiin Lady Racing -maljalla, joten vanha sanonta että menestys kerääntyy yhteen, piti nyt paikkansa.

-Kyllähän kovasta työstä ja onnistumisista on mukava saada palkintoja ja niitä juhlistaa, mutta on tärkeää muistaa että menestyksestä myös aina valtavan iso kiitos kuuluu taustajoukoille sekä huollolle. Ajopuku kuitenkin on kotoisampi vaate ja pian se jo saadaan pukea kilpailua varten päälle, kyllä tätä on jo taas ehditty kaivata, päättää kauden avausta innolla odottava Sami Pajari.

 

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Teksti: Sami Pajarin tiedotus

Jani Seppälä

sivuluisumeister@gmail.com

0443308710


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi