Takaisin uutisiin

Autourheilun nuorisomaajoukkue 2020 valittu - mukana seitsemän uutta tulevaisuuden lupausta

13.12.2019

Autourheilun kansallisen lajiliiton AKK-Motorsport ry:n maineikkaan valmennusohjelman kokoonpano kaudelle 2020 on valittu. Yhteensä 25 urheilijaa kantaa ensi kaudella kalustossaan ja varusteissaan Flying Finn Academy -tunnusta. Näistä 13 urheilijaa lunasti paikkansa kovatasoisissa nuorten maajoukkueissa ja 12 urheilijaa kuuluvat Haastajat-ryhmään, joka on osa Flying Finn Academy -valmennusohjelmaa. Uusia urheilijoita mukaan nousi tällä kertaa kaikkiaan seitsemän kappaletta.

Flying Finn Academyn riveihin pääsy on vaatinut kuljettajilta kilpailunäyttöjen lisäksi kovaa työtä viimeisten kahden kuukauden aikana Try Out -leireillä.

Hakukriteerit tiukentuivat

AKK-Motorsport ry:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola kertoo hakukriteerien olleen tulevalle kaudelle aiempaa tiukemmat.

- Tarkastelemme näitä kriteereitä vuosittain. On tärkeää olla ajan hermolla siitä, minkä tasoista kilpailua missäkin lajissa, luokassa ja sarjassa on. Tämän valmennusohjelman tavoitteet ovat huipulle tähtäävässä toiminnassa, jolloin on olennaista, että lupaavat urheilijat hakeutuvat kovatasoisiin luokkiin, kisoihin ja sarjoihin. Näin heidän vauhdistaan, osaamistasostaan ja potentiaalistaan saadaan mahdollisimman realistinen kuva, Nikkola avaa.

Valmennusohjelman kokoonpanossa tapahtui kaudelle 2020 huomattavaa vaihtuvuutta, sillä lähes puolet viime kauden urheilijoista vaihtui nyt uusiin.

- Osalla urheilijoista eivät kriteerien mukaiset tulosvaatimukset täyttyneet ja osa haluaa rakentaa uraansa omalla tavallaan. Jotkut jäivät pois omasta toiveestaan ja muutaman kanssa totesimme yhteistuumin, että autourheilu on hauskempaa ilman huippu-urheiluun kuuluvaa jatkuvaa harjoittelua ja tavoitteisiin sitoutumista, Nikkola kertoo.

- Jos urheilija haluaa huipulle, pitää oman poltteen olla se lähtökohta ja kantava voima. Sillä voimalla päästään myös niiden vaikeiden hetkien yli, mitä tavoitteellisessa tekemisessä tulee väistämättä eteen jossain vaiheessa uraa. Harrastamalla tai perässä vetämällä ei pääse huipulle kuin elokuvissa, Nikkola jatkaa.

Seitsemän täysin uutta tulevaisuuden lupausta

Uusia urheilijoita seuloutui lopulta mukaan seitsemän kappaletta. Nikkola kertoo valmennustiimin seulan olleen tiukka valintoja tehtäessä. 

- Nuorimpien hakijoiden kohdalla mietimme aina eniten sitä, onko kyseinen ihminen yksilönä valmis aloittamaan ensimmäiset askeleet suunnitelmallisen harjoittelun polulla. Usein tilanne on sellainen, että nuoren kuljettajan kannalta on parempi kasvaa ja kypsyä vielä vuosi. Liian aikaisin aloitettu systemaattinen tekeminen voi pahimmillaan sammuttaa koko kipinän lajia kohtaan, mikä ei todellakaan ole tavoitteena, Nikkola sanoo.

- Vaikka ensimmäisellä tai toisellakin yrittämällä tulisi kielteinen päätös valinnan suhteen, voi nuori urheilija sisuuntuneena näyttää seuraavan kauden aikana nousevansa haasteista ja tulla taas uudelleen valintatesteihin kokemusta viisaampana. Kokemuksena Try Out -jakso antaa joka tapauksessa jo paljon tietoa, vinkkejä ja oppia, joita voi hyödyntää tulevaisuuteen. Samalla saa myös hieman käsitystä siitä, mitä kaikkea saattaa tulla eteen tämän kaltaisissa valintatestitilaisuuksissa, summaa Nikkola.

Flying Finn Academyn kokoonpano vuonna 2020

Kaudella 2020 Flying Finn Academy -valmennusohjelmaan kuuluu kaikkiaan 25 autourheilijaa. Näistä kartingkuljettajien osuus on suurin, kaikkiaan 15 kuljettajaa. Rata- ja rallicrosskuljettajia on molempia kaksi, rallikuljettajia viisi ja kartanlukijavalmennettavia yksi.

Nuorten A-maajoukkueessa on neljä ja B-maajoukkueessa yhdeksän urheilijaa. Rookies-ryhmän nimi vaihtuu ensi kaudelle ja jatkossa tämä ryhmä tunnetaan nimellä Haastajat. 

Hakuohjeet ja -kriteerit uusille urheilijoille kaudelle 2021 julkaistaan Flying Finn Academyn nettisivuilla jälleen ensi keväänä huhtikuun loppuun mennessä.

NUORTEN A-MAAJOUKKUE
Alatalo William (s.2002), Ilmajoki, rata-autoilu
Puhakka Juuso (s.1998), Espoo, rata-autoilu
Tonteri Paavo (s.2000), Helsinki, karting
Valtanen Juho (s.1996), Ulvila, karting

NUORTEN B-MAAJOUKKUE
Joutsimies Rasmus (s.2003), Vantaa, karting
Mertsalmi Samuli (s.2005), Sipoo, karting
Pirttilahti Nikolas (s.2003), Nokia, karting *
Rajala Veeti (s.2007), Sipoo, karting *
Saarijärvi Frans-Emil (s.2003), Helsinki, karting *
Sääskilahti Henri (s.2005), Vaajakoski, karting **
Kallio Jesse (s.1999), Nuppulinna, rallicross
Tuominen Rasmus (s.2000), Jämsä, rallicross
Pajari Sami (s.2001), Lahti, ralli *

HAASTAJAT
Hakalehto Aatu (s.2006), Hämeenlinna, karting
Halmiala Elias (s.2006), Laukaa, karting **
Jalava Aleksi (s.2007), Haarajoki, karting
Kaskinen Miska (s.2005), Salo, karting **
Laitinen Jaakko (s.2008), Jyväskylä, karting **
Siimesvaara Alvar (s.2008), Piikkiö, karting **
Taponen Tuukka (s.2006), Lohja, karting
Herranen Toni (s.2003), Jääli, ralli
Koski-Lammi Juho (s.1999), Jalasjärvi, ralli
Kiminki Miko (s.2001), Iisalmi, ralli **
Trogen Sami-Matti (s.2002), Lohja, ralli
Virtanen Sebastian (s.1993), Jyväskylä, kartanlukija **

* Noussut Haastajat-ryhmästä nuorten B-maajoukkueseen
** Uusi jäsen

VALMENNUSTIIMI
Tuomo Nikkola
Mika Leistiö
Jan Lönegren
Matti Rantanen
Mikko Pajunen
Jukka Korhonen
Teemu Arminen
Juuso-Matti Pajuranta
Juho Valtanen 
Johan Vilo
Joonas Kostiainen
Tero Puustinen
Olli-Pekka Remes

Seuraa Flying Finn Academyä:
Kotisivut: www.flyingfinnacademy.fi
Facebook: www.facebook.com/FlyingFinnAcademy/
#FlyingFinn #FlyingFinnAcademy

Kuva: Jarmo Mäki/AKK


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi