Takaisin uutisiin

Taas lähtee FFA:n valmennettava maailmalle - Pajarilla edessä rallin MM-sarja 2020

13.11.2019

Joulukuun alussa 18 vuotta täyttävä, Flying Finn Academyn rallivalmennettava Sami Pajari valittiin aiemmin tänä syksynä jo toista kertaa suomalaisen ralliautoilun Flying Finn Future Stariksi. Ensimmäisellä kerralla kesällä hän voitti ajopaikan elokuiseen Neste Ralliin, mutta lokakuun alussa nuori mies kaappasi itselleen todellisen jättipotin ja uudistuneen palkinnon, sillä kaudella 2020 Pajari nähdään rallin MM-sarjan JWRC-luokassa.

Pajari ja hänen kartanlukijansa Antti Haapala kruunattiin myös kauden päätteeksi Ralli SM -sarjan SM3-luokan suomenmestareiksi. Lisäksi Pajari käytti SM-sarjassa M-Sport Fordin kalustoa sekä Pirellin renkaita, mikä takasi hänelle 90 000 euron tukipaketin ensi kaudelle M-Sportin, Pirellin ja AKK:n toimesta.

Pajarin syksyssä on voiton jälkeen riittänyt tohinaa, sillä tukipaketti ei pelkästään riitä koko JWRC-kauden ajamiseen.

- Perushommat pitäisi olla kaikki hyvällä mallilla. Nyt on tehty kovasti töitä myös sponsoreiden kanssa ja varainkeruuta ensi kautta varten, Pajari kertoo.

JWRC-luokan (Junior World Rally Championship) kausi 2020 koostuu viidestä osakilpailusta:

  • 13.-16.2. Ruotsin MM-ralli
  • 16.-19.4. Chilen MM-ralli
  • 4.-7.6. Italian MM-ralli
  • 6.-9.8. Neste Ralli
  • 15.-18.10. Saksan MM-ralli

Pajarin mukaan Ruotsi on hyvä aloitus tulevalle kaudelle.

- Ruotsi on suhteellisen samantyyppinen kuin Suomi, toki lumi- ja jääpinnalla. Se on hyvä aloitus kaudelle. Meille voi olla pieni etu muita luokan kuskeja vastaan siinä, että nastoilla ajamisesta on kokemusta ehkä enemmän kuin muilla.

Chile on uusi tuttavuus.

- Chile taitaa olla meidän luokassa jokaiselle uusi kisa, eli samalta viivalta lähdetään. Mitä olen siitä kuullut, niin aika hienoa tiestöä siellä pitäisi olla. Osa ilmeisesti samanlaista kuin Suomessa, mutta sitten on myös vaihtelua. Matkustan tuohon ralliin samalla ensimmäistä kertaa ikinä Amerikan mantereelle, joten sinänsäkin eksoottinen matka on tiedossa.

Italiassa Sardinian saari tarjoaa kovaa röykytystä.

- Sardinia on varmaan pitkälti samanlainen kuin aikaisemmin, melko raju ralli. Voi olla aikamoinen selviytymistaistelu edessä, sillä se on aika raaka autoille.

Suomen MM-ralli eli Neste Ralli on kauden kohokohta.

- Kotirallissa pitäisi olla kaikki avaimet menestyä. Tätä rallia odotan kaikista eniten. On mielenkiintoista nähdä minkälainen reitti tulee olemaan nyt, kun kisa viettää 70-vuotisjuhliaan. Itse ajaisin mielelläni vaikka jotain sellaisia teitä, joita ei ole lähivuosina ajettu ollenkaan.

Saksan MM-rallin siirtyminen myöhemmäksi syksyyn voi lisätä arvaamattomuutta.

- Ollaan jonkun verran treenattu asfaltilla ajamista, mutta täytyy sitä koittaa tehdä myös entistä enemmän, niin ollaan valmiita sitten Saksaankin ja pitkään asfalttikisaan. Sääolosuhteet voivat olla mielenkiintoiset ja malttia varmaankin vaaditaan.

Kansainvälisten kilpailujen lisäksi Pajari nähdään edelleen myös Ralli SM -sarjassa, mikäli kilpailut sopivat kalenteriin.

- JWRC on nyt meidän pääpanostuksen kohde, mutta ainakin ensimmäisessä SMrallissa eli Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssä ajetaan tammikuussa. Sieltä lähdetään hakemaan hyviä kilsoja ja kokemusta Ruotsin MM-rallia silmällä pitäen.

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi