Takaisin uutisiin

Axel Saarniala on RotaxMax Senior -luokan maailmanmestari 2019

28.10.2019

Axel Saarniala on voittanut viikonloppuna RotaxMax Senior -luokan maailmanmestaruuden Italian Sarnossa.

Kohtala Sports -tiimissä ajava ja Flying Finn Academyyn kuuluva Axel Saarniala toi Suomeen hienosti kultaa viikonloppuna ajetusta RotaxMaxin Grand Finals 2019 -kilpailusta. Kyseinen kilpailu toimii Rotax-luokkien epävirallisena MM-kilpailuna. 

- Uskomattomat fiilikset. Tästä voi avautua vaikka mitä uusia reittejä, kun päästiin antamaan näin hyvät kansainväliset näytöt. Kaiken kaikkiaan henkeä salpaava viikonloppu, kokonaisuudessaanhan reissu kesti yli viikon ilmoittautumisineen, pukujen tarkastuksineen ja treeneineen kaikkineen, Saarniala kertoi.

Voitto ei nuorelle kuljettajalle tullut missään tapauksessa helpolla, vaan jännitystä oli riittämiin finaalin viimeiseen matkaan saakka. 

- Kisa oli mieletön trilleri. Lähdin 5. ruudusta ja pidin sijan pari kierrosta. Sitten tipuin sijalle 11. Aloitin sieltä sitten nousun ja voittotaistelu meni vikaan mutkaan, jossa edellä ajanut peitti ja hain sitten parempaa ulostuloa. Maaliviivalle tultiin käytännössä samaan aikaan. Ajanotto näytti, että olin 3 tuhannesosaa hitaampi, mutta se oli liian pieni ero, että siitä olisi voinut tehdä ratkaisua. Maalikamerastakaan ei eroa saatu selville, joten voitto ratkesi sitten sillä, että kummalla oli nopeampi aika ja se oli sitten minulla, Saarniala avasi jännitysnäytelmää.

Saarniala nappasi aiemmin tänä vuonna itselleen OK-luokan SM-hopeaa. 

RotaxMax Senior -luokan TOP 3
1. Axel Saarniala FI
2. Guy Cunnington UK
3. Elia Galvanin IT

Kuva: RMC Finland


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi