Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen taisteli Lamborghini Super Trofeo maanosiensa finaaleissa upeat lähtöpaikat - Perjantaina Juuso ajaa uransa toisesta Aasian mestaruudesta ja Mikko uransa toisesta EM-mitalisijasta

24.10.2019

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen taisteli Lamborghini Super Trofeo maanosiensa finaaleissa upeat lähtöpaikat – Perjantaina Juuso ajaa uransa toisesta Aasian mestaruudesta ja Mikko uransa toisesta EM-mitalisijasta
 
Espanjan Jerezin kilparadalla aurinkoisessa kesäsäässä ajetuissa Lamborghini Super Trofeo Euroopan, Aasian ja Amerikan mestaruussarjojen päätösosakilpailujen aika-ajoissa hallitsevat Aasian mestaruussarjan suomalaismestarit, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen onnistuivat maanosiensa mestaruussarjojen aika-ajoissa lähes täydellisesti ja sen myötä starttaavat perjantina ajettaviin finaaleihin erinoamisista lähtökohdista; Juuso Puhakka täräytti jälleen Aasian mestaruussarjan PRO-luokan kärkisijan ja Eskelinen Euroopanmestaruussarjan AM-luokan kolmosruudun. Lisäksi kun Puhakan japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai upeasti omassa aika-ajossaan syöksyi PRO-luokan kakkosruutuun ja Eskelisen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury sipaisi omassa aika-ajossaan AM-luokan ykkössijan niin suomalaisittain katsottuna perjantaista on odotettavissa kutkuttavan jännittävä päivä.
 
PRO-luokan tähtikuljettaja Juuso Puhakalle tarjolla on uran toinen peräkkäinen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruus. Koko kuluneen kilpailukauden ajan kirkkonummelainen on ajanut valtavien paineiden alla – ja onnistunut mm. kellotamaan Japanin Suzukan kilparadalle uuden kierrosennätyksen. AKK:n Flying Finn Academyn A-nuorisomaajoukkueurheilija tietää, että vaikka sarjan hopeamitali on jo varmistunut niin se ei menestystä janoavalle suomalaiskuljettajalle riitä kun tarjottimella kimaltelee kultaista jalometalia.
 
- Kieltämättä paineet ovat kovat kun kahden pisteen sarjajohto on pakottanut meidät jokainen hetki venymään parhaimpaamme. Kuitenkin kun aika-ajoista saavutimme tavoitteemme eli yhden bonuspisteen niin näin edelleenkin sarjajohtajina tulemme huomisiin kilpailuihin starttaamaan. Erityisen iloinen olen siitä, että niin näitä kilpailuja edeltäneissä harjoituksissa, kuin nyt ajetuissa aika-ajoissa tiimikaverini Takashi Kasai on myös pystynyt vastaamaan muiden kärkikuljettajien vauhtiin. Näin erittäin toiveikkaina tulemme huomenna Aasian mestaruussarjan kahteen päätösosakilpailuun suuntamaan kun tiedämme, että yksi Aasian PRO-luokan voitto ja yksi kakkossija riittäisivät mestaruuustittelin saavuttamiseen, Puhakka kertoo.
 
Puhakan vuoden takainen tiimikaveri ja toinen Aasian ratasarjan suomalaismestari Mikko Eskelinen venyi myös makoisaan sijoitukseen kun hän kiersi Jerezin 4,5 kilometrin kilparadan AM-luokan kolmanneksi nopeinta vauhtia. Lisäksi kun tiimikaveri Jake Rattenbury onnistui omassa aika-ajossaan nappaamaan paalupaikan eli yhden bonuspisteen, tulevat he ajamaan EM-hopeamitalista, joka on nyt kahdeksan mestaruuspisteen päässä kun perjantaina jaossa on pitkän kilpailukauden viimeiset 30 pistettä.
 
- Jake ajoi jälleen upeasti kun hän herkutteli meille bonuspisteen, joka samalla sinetöi vähintään EM-sarjan pronssimitalin. Kuitenkaan koska mestaruuteen meillä ei ole mahdollisuuksia niin perjantai on meille vain harjoitusta lauantaina ja sunnuntainaajettaviin MM-kilpailuihin, joissa meitä kiinnostaa vain ja ainoastaan AM-luokan maailmanmestaruus. Tottakai täysillä lähdetään huomenna kilpailemaan, mutta siltikin ilman suurempia riskejä tulemme ajamaan, koska auton pitää olla täysin ehjä ja iskussa kun lauantaina MM-kilpailujen aika-ajot käynnistyvät, Eskelinen pohtii.
 
Lamborghini Super Trofeo Aasian ja Amerikan mestaruussarjojen kaksi päätöskilpailua ajetaan Suomen aikaa klo 11 ja klo 16.05. Vastaavasti Euroopan finaalikilpailut kurvaillaan klo 12.50 ja klo 18.00.
 
Kaikki neljä lähtöä on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä Lamborghini Squadra Corsen YouTube kanavalla osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi