Takaisin uutisiin

Sami-Matti Trogen teki Esport historiaa – kaikkien aikojen nuorin iRacing Rallicross MM -sarjan osakilpailuvoittaja

06.10.2019

Atlanta Motor Speedwayn radalla käynnistynyt iRacing Rallicross MM -sarja keräsi yhteen 26 kivenkovaa karsinnoista noussutta Esport kuljettajaa ympäri maailmaa. Sami-Matti otti itselleen voiton heti ensimmäisessä osakilpailussa, ollen samalla historian nuorin voittaja sarjassa.

IRacing Rallicross MM -sarja käsittää tänä vuonna huikeat yhdeksän osakilpailua. Sarja käynnistyi eilen 5. lokakuuta ja päättyy 30. marraskuuta.Trogen osallistui nyt ensimmäistä kertaa sarjaan, johon hän pääsi villillä kortilla. Trogen ajaa Set Promotion -tallin tänä vuonna lanseeraamassa SET Esport -tiimissä.

- Aivan mieletön fiilis, hieman jopa epäuskottava. Olen harjoitellut todella paljon viimeisen kuukauden aikana tiimikavereitteni kanssa, mutta en tiennyt todellista nopeuttani sarjassa etukäteen, kertoo iloinen Trogen.

Kilpailut käynnistyivät aika-ajolla, jossa Trogen ajoi paalupaikalle. Sarjan kovasta tasosta kertoo se, että aika-ajossa 0.3 sekunnin sisällä oli peräti viisitoista kuljettajaa. Jo alkuerässä Trogen ajoi voittajana maaliin. Voitto oikeutti Trogenille finaalin paalupaikan.

Finaalissa startti onnistui, Trogen kaarsi ensimmäisestä mutkasta johtoon ja tuli lopulta maaliin voittajana, virtuaalisen yleisön hurratessa ja juontajien ylistämänä. Toiseksi ajoi viimevuoden maailmanmestari Mitchell Dejong (+1.216) ja kolmanneksi tallikaveri Tommi Hallman (+6.226).

- Finaalin startissa onnistuin ja voisi sanoa F1 selostaja Niki Juuselan sanoin, että auto lähti kuin nakki haulikosta. Koko finaalin ajan keskityin täysillä ja isompia virheitä ei tullut. Neljänneksi viimeisellä kierroksella huomasin, että takana on Dejong ja tiesin, että nyt on ajettava niin täysillä kuin voi. Sain pidettyä eron loppuun asti ja voitto sitten tuli, kertaa Trogen.

Seuraava iRacing Rallicross MM -osakilpailu ajetaan Daytonan rallicross-radalla 12.10.2019.

Katso kilpailu kokonaisuudessaan >>


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi