Takaisin uutisiin

Sami Pajari teki jälleen historiaa

29.09.2019

Rallin SM-sarjan mitalit ratkottiin lauantaina Salon ja Turun seudun tiestöillä. Puolitoistakertaiset pisteet takasivat sen että SM3-luokassakin mestaruuteen oli vielä mahdollisuudet jopa viidellä kuljettajakaksikolla. Tasaisen ja kovatasoisen luokan pohja-aikatilastoihin on kauden aikana kirjattu yhdeksän eri nimeä ja osakilpailujen voittotilastoihin on yltänyt 5 eri kuljettajaa.

Sami Pajari (HeiUA) – Antti Haapala (KR-TEAM ry) starttasivat kilpailuun pistejohtajina 15 pisteen erolla GGTurbo Ford Junior Rally Teamin toiseen kuljettajapariin Lauri Joona (SAU) – Markus Määttänen (SAU).

Kilpailun kaksi ensimmäistä ek:ta ajettiin jo perjantaina ja Pajari-Haapala saapuivat yötauolle luokan neljäntenä. Ero kärjessä ajaneeseen Lauri Joonaan oli vielä maltillinen 6,5 sekuntia, mutta Joonan voittaessa neljäs sija ei olisi riittänyt Pajarin mestaruuteen.

Lauantaina kilpailu jatkui seitsemällä erikoiskokeella. Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) ja Heikki Koski-Lammi (JaMoKe/UA) alkoivat takoa pohja-aikoja ja pian Joonan sijoitus oli valahtanut kolmanneksi ja Pajarin viidenneksi. Nämä sijat riittivät Pajarille SM-kultamitalin varmistumiseen.

- Vaikea viikonloppu ajollisesti. Kun voittopakkoa ei ollut, oli jotenkin vaikea ajaa sopivaa vauhtia, kärkimiehet ajoivat suhteellisen pian karkuun ja oli sikäli meidän onnemme että Koski-Lammi ja Röyhkiö olivat ajomaitti päällä ja kalustot kestivät maaliin asti.  Kylmäpäisyyttä tarvitaan monasti voittoihin, mutta nyt täytyi pitää pää kylmänä ja ajaa järkevä ajo jotta sarjan mestaruus varmistuisi, kertailee Pajari kilpailusuunnitelmaa.

Historiankirjoihin 17-vuotias Flying Finn Academyn Rookie-kuljettaja on jättänyt nimensä aiemmin jo historian ainoana kuljettajana joka on voittanut osakilpailun niin Nuorten Cupissa kuin Nuorten suomenmestaruussarjassakin, lisäksi hän on historian ensimmäinen Nuorten suomenmestari, sekä kautta aikain nuorin Neste Ralliin osallistunut kuljettaja.

Nyt tähän jatkumoon liitetään vielä kaikkien aikojen nuorin yleisen luokan rallin suomenmestari.

3.-4. lokakuuta kamppaillaan Flying Finn Future Star -tittelin kakkosvaiheesta Pajulahden Urheiluopistolla, jossa panoksena on osallistuminen ensi kaudelle juniorien MM-sarjaan. Ykkösvaiheen voitolla Neste Rally Finlandiin osallistunut Sami Pajari janoaa maailmalle, mutta tulevaisuuden suunnitelmia ei raoteta vielä. Valintatilaisuus ratkaisee paljolti mitä ajetaan ja missä.

- Lähitulevaisuuden osalta tekisi mieli mennä parin viikon päästä Saarenmaa Ralliin ajamaan, mutta tuntuu kaikilla kartanlukijoilla olevan menoa juuri silloin, katsotaan miten käy, mietiskelee tuore mestari lähtulevaisuuttaan rallin saralla.

Kuva: Hannu Rainamo
Teksti: Jani Seppälä


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi