Takaisin uutisiin

Flying Finn Academyn Tuomisesta RX Academyn mestari 2019

23.09.2019

18-vuotias Rasmus Tuominen on voittanut rallicrossin RX Academyn mestaruuden kaudella 2019. Jämsäläinen nuori mies voitti mestaruuden vain yhden pisteen erolla ennen Tommi Hallmania. Suomalaisten mestaruuskolmikon täydensi Jonne Ollikainen.

Flying Finn Academyn valmennusryhmään kuuluva Tuominen lähti kauden viimeiseen kisaan Ruotsin Tierpiin viiden pisteen johtoasemassa, mutta radalla ulkoilu Q1-osiossa sekä epäonnistunut Q2-osio jättivät hänet joukon hännille samalla, kun kovin kilpakumppani Hallman ajoi nopeimpia aikoja.

Hallman sijoittui kärkeen välitilanteessa ja Tuominen oli puolestaan kahdesti nopein Q3- ja Q4-osioissa ja nousi toiseksi, mikä tarkoitti sitä, että näiden kahden herran väliin jäi enää neljä pistettä. 

Molemmat voittivat omat semifinaalinsa ja asettuivat vastakkain finaaliin, jossa Hallman jatkoi vahvoja otteitaan voittamalla kolmannen kerran tänä vuonna. Tuominen tiesi, että hänen toinen sijansa riittää mestaruuteen ja näin ollen hän saa upean palkinnon ajaa RX2-sarjassa kaudella 2020. Samalla hän seuraa edellisten mestarien Jesse Kallion ja Sami-Matti Trogenin jalanjälkiä. Molemmat muuten myös FFA:n valmennettavia.

- Tämä tuntuu uskomattomalta. En odottanut tätä, kun kausi alkoi Höljesissä, sillä tämän vuoden piti mennä oppiessa – ja nyt siitä tulikin mestaruusvuosi! Finaalissa halusin vain päästä Tommin taakse, sillä tiesin, että toinen sija riittäisi mestaruuteen. Olin vähän varovainen ja seurasin tarkasti, mitä Jonne teki takanani. Tein yhden ison virheen, kun Jonne meni jokerikierrokselle, mutta viimeinen kierrokseni oli loistava ja tuntuu mahtavalta voittaa mestaruus, vaikkakin vain yhden pisteen erolla, tuore mestari Tuominen riemuitsi.

RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki seurasi innoissaan kuljettajien otteita.

- Finaalissa oli paljon tapahtumia, mutta olen jälleen todella vaikuttunut kuskien asenteesta ja keskinäisestä kunnioituksesta. Kausi sai upean päätöksen ja kumpikin olisi ansainnut mestaruuden. Todella isot onnittelut Rasmukselle siitä. Ensi vuonna näemme hänet kansainvälisillä areenoilla, Pinomäki hehkutti.

Myös sarjassa viidenneksi ajanut Luka Nurmi kuuluu Flying Finn Academyn valmennusryhmään.

RX Academyn mestaruuspisteet 2019
1. Rasmus Tuominen (FIN) 156
2. Tommi Hallman (FIN) 155
3. Jonne Ollikainen (FIN) 111
4. Marko Muru (EST) 106
5. Luka Nurmi (FIN) 106
6. Joni Heikkinen (FIN) 104
7. Clementine Lhoste (FRA) 79
8. Jimi Kalliomäki (FIN) 63
9. Pepe Arque (ESP) 33
10. Roberts Vitols (LVA) 26
11. Klara Andersson (SWE) 12

Teksti: RX Academy ja FFA
Kuva: RX Academy


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi