Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka kaksi kertaa palkintokorokkeella Kiinan Shanghaissa

09.09.2019

Flying Finn Academyn A-maajoukkueurheilija, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai jatkoivat tasaisen hyvää suorittamista Kiinan Shanghain F1-radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan viidennessä ja samalla sen toiseksi viimeisessä osakilpailuviikonlopussa.
 
Lauantaina ajettu kilpailukauden yhdeksäs 50 minuutin mittainen kilpailu päättyi PRO-luokan toiseksi ja sunnuntain kymmenes osakilpailu kolmanneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin. Niiden turvin kiinalaisen FFF Racing Teamin kuljettajakaksikko jatkaa kahden pisteen sarjajohdossa kun ajamatta on enää Espanjan Jerezissä ajettava kilpailukauden huipennus.
 
Lauantaisen kilpailun aika-ajoissa Juuso piti koko joukon toiseksi nopeinta vauhtia ja sen myötä hän koko ajovuoronsa ajan kärkkyi ohituspaikkaa mestaruustaistelun kannalta pahimmista kanssakilpailijoistaan eli taiwanilaisesta Evan Chenista ja hänen 
uusi-seelantilaisesta Chris van der Drift tiimikaverista. Ajovuoronsa loppupuolella Juuso onnistui ohituksessa ja toi auton johtoasemassa japanilaiselle tiimikaverilleen, joka ei kuitenkaan pystynyt pitämään takanaan niin Chenin ja van der Drifitin kuin kilpailussa uutena kuljettajina ajaneita, ranskalaisia Maxime Joussea ja hänen tiimikaveri Norman Natoa.
 
Näin maalilipulle Puhakan autokunta saapui yleiskilpailun kolmantena, mutta kuitenkin kilpailun jälkeen tuomaristo rankaisi Cheniä sekä van der Driftiä varikolla tapahtuneen sääntörikkomuksen seurauksena ja siten 30 sekunnin aikasakko pudotti heidät viidenneksi. Sen myötä Puhakan ja Kasain sarjajohto kasvoi viiteen pisteeseen, mutta kuitenkin sunnuntaisessa kilpailussa se kutistui kahteen kun Chen ja van der Drift olivat omaa luokkaansa ja lähes näytöstyyliin voittivat kilpailun. Lisäksi kun Jousse ja Nato olivat toiseksi nopeimpia ennen Puhakan ja Kasain autoa niin seitsemän viikon päästä Espanjan Jerezin radalla ajettavasta kilpailukauden päätöksestä tulee todellinen jännitysnäytelmä ja suuri taistelu Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruudesta, joka olisi Puhakalle toinen peräkkäinen.
 
Nuori suomalaiskuljettaja tietää, että nyt, jos koskaan, on niin kummallakin kuljettajalla runsaasti kotitöitä edessä, mikäli haluavat sarjajohdon säilyttää ja mestaruuden voittaa.
 
- Vaikka tulos oli lähes toivotunlainen eli kaksi palkintokoroketta ja sarjajohdossa säilyminen niin siltikin sarjajohdon pistemäärän puolittuminen oli valtava pettymys. Meiltä puuttui vauhtia vain 0,3 sekuntia kilometriä kohden eli ei oikeastaan yhtään mitään niin siltikin kuitenkin sen verran, että voittokamppailuun emme kummassakaan kilpailussa päässeet. Suoraan sanottuna olimme onnekkaita kun Chen ja van der Drift sortuivat sääntörikkomukseen kuljettajan vaihdon aikana ja siten olimme tuloksissa paremmalla sijalla kuin he vaikka he olivat meitä nopeampia, Puhakka kertoo.
 
- Sitten sunnuntaina he eivät tehneet virheitä ja hallitsivat kilpailua miten halusivat. Näin ollen vaikka olemme nyt sarjajohdossa niin siltikin haastajina tulemme Espanjan Jereziin starttaamaan. Tasan vuosi sitten olin silloisen tiimikaveri Mikko Eskelisen kanssa tasapistein sarjajohdossa Cheniä vastaan ja sitten lopulta kahdella pisteellä voitimme mestaruuden. Eli tilanne ei ole minulle mitenkään uusi ja siten tiedän mitä meillä on seuraavien viikkojen aikana on edessä; simulaattorissa istutaan ja omaa kilpailukuntoa hiotaan, Puhakka jatkaa.
 
Lokakuun neljännellä viikolla Lamborghini Super Trofeo Aasian, Euroopan ja Amerikan ratasarjojen huipentuvat Espanjan Jerezin mm. Moto-GP kilpailuista tutulle radalle, jossa ensiksi paketoidaan alueelliset mestaruussarjat ja sen jälkeen kaikki ajavat yhdessä MM-tittelistä. Juuso Puhakan lisäksi kilpailuissa nähdään myös hänen viime vuoden tiimikaveri Mikko Eskelinen, joka on tällä hetkellä Euroopan sarjan AM-luokan pronssisijalla. Näin ollen suomalaispanosta tulee seitsemän viikon päästä riittämään kun MM-tittelien lisäksi Puhakka ajaa Aasian mestaruudesta ja Eskelinen EM-hopeamitalista.
 
Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai, lauantai 8.9.2019, yleiskilpailu, Top-5:
1. Maxime Jousse (FRA) & Norman Nato (FRA), 22 kierrosta
2. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +18,027sek
3. Afiq Yazid (MAS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +25,185sek
4. Philip Kadoorie (HKG) & Dan Wells (HKG), +35,735sek
5. Evan Chen (TPE) & Chris van der Drift (NZL), +40,134sek
 
Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai, sunnuntai 9.9.2019, yleiskilpailu, Top-5:
1. Evan Chen (TPE) & Chris van der Drift (NZL), 22 kierrosta
2. Maxime Jousse (FRA) & Norman Nato (FRA), +11,008sek
3. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +22,919sek
4. Afiq Yazid (MAS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +47,403sek
5. Massimo Vignali (SPG) & Brendon Leitch (NZL), +1;09,748sek
 
Teksti ja kuva: Jani Kekoni


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi