Takaisin uutisiin

Pajari starttaa Laitilaan toiveikkaana

28.08.2019

Sami Pajari (HeiUA) – Antti Haapala (KR-TEAM) starttaavat 31.8. Laitilan SM Oili Jalonen ralliin numero 4 auton kyljessä, pistetilanteessa kaksikko on kuitenkin SM3-luokan toisena. Kauden kuudenteen osakilpailuun edelle starttaavat latua avaamaan samassa pistemäärässä oleva pistekolmonen Joonas Lindroos, sekä pistejohtajan viittaa yhden pisteen erolla kantava Pajarin tiimikaveri Lauri Joona. GGTurbo Ford Junior Rally Teamin kaksikko Lauri Joona ja Sami Pajari ovat ajaneet vahvan kauden ja tiimien välisessä pistetilanteessa tiimi on komeasti toisena Printsport 1:n jälkeen.

Pajarin sarjakausi on sujunut suhteellisen tasaisesti, sijoitusten ollessa 3, keskeytys, 3, 3 ja 1.

Kun kauden kuudesta ensimmäisestä kisasta lasketaan 5 parasta sijoitusta mukaan, tarkoittaa se sitä että Laitilassa ajetaan talven Kouvolan keskeytyksen myötä tullutta nollaa pistettä pois tilastoista. Maaliin tullessa siis sijoituksesta saatavat pisteet voidaan hyödyntää täysimääräisesti. Sama tilanne on käytännössä kaikilla, paitsi pistejohtaja Joonalla, sekä pistenelonen Arttu Lähdeniemellä.

Laitilan osakilpailun jälkeen on jäljellä vielä syyskuun lopussa ajettava SM Salo-Turku Ralli, jossa jaossa on kauden korkeimmat pisteet, panoksia siis riittää vielä kauden loppuun asti.

- Kaudelle tavoitteeksi asetettu viiden sakkiin loppupisteissä pätee edelleen, mutta kun nyt pisteissä ollaan kolmen sakissa, niin eihän tästä taistelutta luovuta. Flying Finn Future Starin ensimmäisen osion voiton myötä tavoite on kauden päätteeksi tavoitella myös toista vaihetta.

- Laitilaan startataan kauden aikana hyvin palvelleella Ford Fiesta R2-autollamme, joka ei siis ole se uusin painos jollaisella ajoimme Neste Rally Finlandissa. En usko sen kuitenkaan ratkaisevan mitään, ratin ja penkin välissä homma ratkaistaan. Vaikka sadetta ei olekaan kilpailun ajaksi luvattu, niin meille se sopisi, tuumailee Pajari.

Jos moniin kauden aiempiin kilpailuihin verrataan, on 17-vuotiaalla kuljettajalla Varsinais-Suomen tiestöiltä jo aiemmilta vuosilta tuntumaa.

- Ensimmäisen varsinaisen rallini ajoin 2016 vuonna Kaasujalka-rallissa, ajoin silloin nuorten luokassa neljänneksi. Vuonna 2017 tuli Nuorten Cupissa ensimmäinen voittoni samaisessa rallissa ja viime vuonna tuli mestaruuden ratkaissut voitto Nuorten SM-sarjasta Oili Jalonen rallissa. Voidaan siis sanoa, että hyviä muistoja on tältä suunnalta kertynyt aiemmilta vuosilta ja mielelläni näiden muistojen sarjaan ottaisin hyvää jatkumoa. Keskiviikkona suuntaamme Mäntyharjuun testaamaan ja herättelemään ajotuntumaa muutaman viikon tauolta, päättää Pajari.

Kuva voitokkaasta Pohjanmaa Rallista / Hannu Rainamo
Teksti: Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi