Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka venyi kilpailukauden tärkeimpään voittoon Etelä-Koreassa

04.08.2019

Etelä-Korean Yeongamin kansainvälisellä kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan kilpailukauden neljännessä osakilpailussa hallitseva sarjan PRO-AM luokan mestari, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ajoi japanilaisen tiimikaveri Takashi Kasain lähes täydellisen kilpailuviikonlopun kun he kiinalaisen FFF Racing Teamin kuljettajina saavuttivat lauantain osakilpailun PRO-luokan kakkossijan lisäksi sunnuntain osakilpailun yleiskilpailun voiton sekä täydet sarjapisteet. Kahden palkintokorokesijoituksen myötä kaksikko jatkaa PRO-luokan sarjajohdossa kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.
 
Paahtavassa kuumuudessa ajetuissa kahdessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa kiinalaisen FFF Racing Teamin kaksikko teki tyylipuhdasta työtä kun ensiksi aika-ajoissa Puhakka kiersi radan koko joukon nopeinten ja näin otti haltuunsa lauantaisen osakilpailun ensimmäisen lähtöruudun. Kaikille kilpailijoille entuudestaan täysin tuntematon 5,6 kilometrin mittainen Formula-1 rata tarjosi henkeäsalpaavaa kilvanajoa kun ajovuoronsa aikana Puhakka kellotti lähes kuuden sekunnin johtoaseman tullessaan kuljettajan vaihtoon, jonka jälkeen tiimikaveri Kasai puolusti johtoasemaa aina lähes maaliin saakka. Kuitenkin yksi pieni ajovirhe mahdollisti sarjajohtaja Chris van der Driftin autokunnalle ohituspaikan, jonka uusiseelantilainen hyödynsi ja näin lopulta karkasi yli viiden sekunnin voittoon.
 
Sunnuntaina ajettuun toiseen kilpailuun Kasai jälleen onnistui herättämään sisäisen Samurainsa ja ajoi upeasti pystyen ajovuorollaan pysymään Chris van der Drifin vauhdissa. Näin kuljettajan vaihdon jälkeen Puhakka pääsi nopeasti iskuetäisyydelle ja lopulta mestarillisesti ohitti Chris van der Driftin autokunnan ajovuorossa olleen taiwanilaisen Evan Chenin. Maalilipulle sarjan ainoa suomalaiskuljettaja toi auton huikeasti 0,592 sekuntia mestaruustaistelussa pahimpaa kanssakilpailijaansa nopeampana ja näin he jatkavat neljän pisteen sarjajohdossa kohti syyskuussa Kiinan Shanghaissa ajettavaa sarjan toiseksi viimeistä osakilpailuviikonloppua.
 
- Kuluvan kilpailukauden ajan olemme onnistuneet parantamaan suoritustasoamme ja sen myötä täällä Koreassa tiesimme, että nyt olisi laitettava kaikki osaaminen peliin. Mielestäni siinä onnistuimme kun itse ajoin paalupaikan ja karkasin ensimmäisessä kilpailussa karkuun sekä ennen kaikkea toisessa pystyin viimeisellä kierroksella nostamaan meidät voittoon. Lisäksi kun Kasai pystyi koko viikonlopun ajan parantamaan suoritustasoaan niin tulos oli tavoitteiden mukainen eli sarjajohdossa jatkamme, Puhakka kertoo.
 
- Meillä on tiimissämme erittäin hyvä henki päällä kun olemme mestaruustaistelussa tiukasti mukana. Olemme kotitehtävät tehneet oikein ja siten pystyneet vastaamaan tiimipäällikön meille asettamiin odotuksiin. Sen myötä Shanghaissa tulemme jatkaan tällä samaisella strategialla, jossa tavoitteenamme on olla vain ja ainoastaan Chris van der Driftin ja Evan Chenin autokuntaa nopeampi, koska PRO-luokan eli yleiskilpailun ja koko sarjan mestaruustaistelu on siis meidän kahden autokunnan välinen asia, Puhakka jatkaa.
 
Katso edellisten osakilpailujen C More kanavan TV-koostelähetykset sekä JuusoCam ns. sisäpiirin silmin -videot silloin kuin se sinulle parhaiten sopii:
 
- Suzuka TV-lähetys: https://youtu.be/r8zKB7BZzP0
- JuusoCAM Suzuka: https://youtu.be/C47KjtdPipM
- Malesia TV-lähetys: https://youtu.be/OnF3cL7nA8w
- JuusoCAM Malesia #1 - Pre-Race: https://youtu.be/PdXm4DovF2Q
- JuusoCam Malesia #2 - Race Days: https://youtu.be/Pd8D_x9ANbM
 
Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Etelä-Korea, la 3.8.2019:
1. Evan Chen (TPE) & Chris van der Drift (NZL), 22 kierrosta (PRO)
2. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +5,712sek (PRO)
3. Afiq Yazid (MAS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +23,544sek (PRO-AM)
4. Jacob Rattenury (GBR) & Brendon Leitch (NZL), +29,487sek (PRO-AM)
5. Richard Muscat (AUS) & Danny Studderd (AUS), +45,597sek (PRO-AM)
 
Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Etelä-Korea, su 4.8.2019:
1. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), 23 kierrosta (PRO)
2. Evan Chen (TPE) & Chris van der Drift (NZL), 0,592sek (PRO)
3. Afiq Yazid (MAS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +2,964sek (PRO-AM)
4. Jacob Rattenury (GBR) & Brendon Leitch (NZL), +16,633sek (PRO-AM)
5. Richard Muscat (AUS) & Danny Studderd (AUS), +36,053sek (PRO-AM)


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi