Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka ja Takashi Kasai taistelivat Samurain tapaan Japanin Fujissa - Kaksikko jatkaa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan johdossa

07.07.2019

Kirkkonummelainen Flying Finn autourheilun A-maajoukkueurheilija Juuso Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai ajoivat Japanin Fuji -tulivuoren juurella tuloksellisesti erinomaisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden kolmannen osakilpailuviikonlopun kun he pystyivät vastaamaan mestaruustaistelun kannalta pahimpien kanssakilpailijoiden eli uusiseelantilaisen Chris van der Driftin ja taiwanilaisen Evan Chenin vauhtiin.
 
Kaksi yleiskilpailun palkintokorokkeen alinta sijoitusta ja PRO-luokan ykkös- sekä kakkossijat tarkoittavat, että Puhakka ja Kasai jatkavat neljän pisteen sarjajohdossa kun ajamatta on kilpailukauden toinen osio eli jäljellä on kolme syksyistä osakilpailuviikonloppua, joissa kaikissa ajetaan kaksi 50 minuutin mittaista kilpailua.
 
Fujin 4,5 kilometrin mittaiselle ja entiselle F1-radalle kaksikko saapui erinomaisen Suzukan osakilpailuviikonlopun siivittämänä; Kaksi viikkoa aikaisemmin Puhakka oli tehnyt radalle uuden kierrosennätyksen ja Kasain kanssa noussut kuuden pisteen sarjajohtoon. Kuitenkaan 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpa-auton säädöt eivät sopineet Fujin radalle ja kaksikko jäi kärkikuljettajista ratkaisevat 0,3 sekuntia jokaista kierrosta kohdin. Siltikin samat murheet olivat myös mestaruustaistelun kannalta pahimpien kanssakilpailijoiden riesana, jotka eivät myöskään pystyneet vastaamaan kotiradallaan ajaneiden PRO-AM luokan japanilaisten kilpailijoiden vauhtiin.
 
Vaikka Puhakka ruoski itseään pienestä oman vauhtinsa puutteesta niin silti hän oli erittäin iloinen tiimikaverinsa Takashi Kasain upeaan venymiseen ja suoritustason huimaan parannukseen. Lisäksi nuori suomalaiskuljettaja näytti, että kun ajetaan mestaruudesta niin silloin radalla otetaan kaikki keinot käyttöön.
 
- Kilpailuja edeltäneissä harjoituksissa emme saaneet auton säätöjä sopimaan Fujin vauhdikkaalle radalle ja siten aika-ajojen sijat 5 ja 8 olivat suuri pettymys. Kuitenkin kun Drift ja Chen eivät myöskään onnistuneet yhtään meitä paremmin niin totesimme, että kilpailuissa taistellaan Samurain tapaan. Siihen käskyyn Kasai erinomaisesti vastasi ja vaikka ensimmäisen kilpailun hävisimme neljällä sekunnilla niin olin erittäin tyytyväinen, että hän huikeasti pystyi parantamaan suoritustaan aikaisempiin kilpailuihin nähden, Puhakka kertoo.
 
- Fujin toiseen kilpailuun laitettiin kaikki peliin ja ajovuorollaan Kasai nosti meidät kahdeksannelta sijalta neljänneksi. Kuljettajan vaihdon yhteydessä minä otin kovat keinot käyttöön ja tarkoituksella lähdin muutamaa sekunttia liian aikaisin liikkeelle ja sen myötä pääsin Chris van der Driftistä ohitse. Hän ei kuitenkaan varikkosuoran ohituksestani pitänyt vaan tarkoituksellisesti autollaan työnsi minua eteenpäin ja yritti siten saada minulle rangaistuksen liian lyhyestä varikkopysähdyksestä. Vaikka siinä hässäkässä hajosi autosta takadiffuusori ja se teki auton peräpäästä levottoman niin silti pystyin ajovuoroni aikana Driftin neljällä sekunnilla lyömään ja näin voitimme heidät, Puhakka jatkaa.
 
Koska osapuolten kilpailusuoritukset menivät ristiin niin Driftin ja Chenin kahden aika-ajojen paalupaikan myötä he nappasivat kaksi ns. bonuspistettä ja näin supistivat Puhakan ja Kasain sarjajohdon kahteen mestaruuspisteeseen. Sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Etelä-Korean Yeongamissa, joka on lähes kaikille kuljettajille rata, jolla he eivät ole koskaan aikaisemmin kilpailleet.
 
- Tämä PRO-luokkavoitto oli meille oli henkisesti erittäin tärkeä, koska nyt tiedämme, että aina kun ylitämme itsemme niin pystymme voittamaan. Alkukaudesta näytti, että mestaruustitteli menee suvereenisesti Driftille ja Chenille, mutta nyt kun olemme periksiantamattomasti pystynyt parantamaan suoritustasoamme ja sen myötä kehittymään niin kaikkemme tulemme tekemään myös tulevissa osakilpailuviikonlopuissa. Aika-ajoissa emme enää saa epäonnistua ja se on nyt seuraava asia mihin tulemme kiinnittämään erityistä huomiota, Puhakka kertoo.
 
Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Fuji #1 (Japani), lauantai 
6.7.2019, yleiskilpailu:
1. Chris van der Drift (NZL) & Evan Chen (TPE) 29 kierrosta (PRO)
2. Afiq Yazid (MYS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +3.336sek (PRO-AM)
3. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +4.229sek PRO
4. Yuki Nemoto (JPN) & Alex Au (HKG), +13.092sek, (PRO-AM)
5. Henry Kwong (HKG) & Massimiliano Wiser (ITA), +45.792sek (PRO-AM)
 
Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Fuji #1 (Japani), lauantai 
6.7.2019, yleiskilpailu:
1. Afiq Yazid (MYS) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 29 kierrosta (PRO-AM)
2. Yuki Nemoto (JPN) & Alex Au (HKG), +3.036sek (PRO-AM)
3. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +13.756sek (PRO)
4. Chris van der Drift (NZL) & Evan Chen (TPE), +18.628sek (PRO)
5. Jun Tashiro (JPN) & Satoshi Furuta (JPN), +19.888sek (AM)
 
Teksti: Jani Kekoni
Kuva: FotoSpeedy.it


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi