Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka Lamborghinin junioriohjelmaan - Kilpailukausi jatkuu Juhannuksena Japanin Suzukassa

21.06.2019

Hallitseva kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan suomalaismestari, kirkkonummelainen Juuso Puhakka tavoittelee autourheilu-uransa ensimmäistä yleiskilpailun voittoa nyt Juhannuksena Japanin Suzukan F1-radalla ajettavassa kilpailukauden toisessa osakilpailuviikonlopussa. Näin toista peräkkäistä vuotta Aasian ratasarjassa ajava ja sen ainoa suomalaiskuljettaja hakee yhden sijan parannusta kaksi kuukautta sitten 12 osakilpailun mittaisen sarjan Malesian kahden ensimmäisen osakilpailuviikonlopun kahden PRO-luokan hopeasijan jälkeen.
 
Puhakka ajaa maineikkaassa FFF Racing Teamissa ja jakaa ajovuoron japanilaisen Takashi Kasain kanssa. Kaksikko suuntaa kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun toiveikkaana ja tietää, että heiltä kummaltakin vaaditaan täydelliset suoritukset mikäli uusiseelantilaisen sarjajohtaja Chris van der Driftin ja hänen taiwanilaisen ajopari Evan Chenin haluavat voittaa. Suomalaiskuljettajan taidot on huomattu myös Lamborghinin pääkonttorissa Italiassa, josta Puhakka sai kutsun Lamborghinin tasokkaiden kuljettajien junioriohjelmaan; Kilpailukauden päätteeksi ko. ohjelman paras kuljettaja nousee maineikkaiden Lamborghinin tehdaskuljettajien joukkoon kilpailukaudelle 2020.
 
Puhakka pitää junioriohjelmaan pääsyä merkittävänä asiana hänen urakehitykselleen.
 
- Nyt Juhannuksen lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun tulemme starttaamaan haastajina, koska meillä on edelleenkin vaikeuksia päästä toivomaamme vauhtiin. Sarjajohtaja Chris van der Driftin autokunta oli harjoituksissa meitä hieman nopeampi ja se ei oikein tyydytä. Vielä edessä on kuitenkin yksi tunnin mittainen harjoitusjakso, jossa toivottavasti löydämme auton säätöihin parannusta ja sitä kautta pystyisimme sarjajohtajan autokunnan haastamaan, Puhakka kertoo.
 
- Lamborghinin junioriohjelma on toivottu kehitysaskel autourheilu-urani jatkoa ajatellen. Esimerkiksi vuosi sitten usea samaisessa ohjelmassa ollut kuljettaja on tänä vuonna menestyksekkäästi kilpaillut Lamborghini Huracan GT3 autolla Euroopan ja Aasian rata-autoilun kansainvälisten sarjojen pääluokissa eli sillä samaisella polulla myös minäkin tällä hetkellä olen. Tiedän, että jokainen hetki niin kilpailuissa kuin niiden ulkopuolella on hoidettava niin hyvin kuin vaan osaan ja katsotaan sitten vuoden lopussa mikä on lopputulos. Olen jo Lamborghinilta saanut vastuuta ja luottamusta ns. hot laps -kuljettajana ja täällä Suzukassakin tulen heidän yhteistyökumppaneita sekä VIP-vieraita kyyditsemaan heidän urheiluautoillaan, suomalaiskuljettaja jatkaa.
 
Suzukan osakilpailuviikonlopun aika-ajot ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 5.20 ja ensimmäistä osakilpailua voi seurata internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.
 
Suzukan toinen ja samalla kilpailukauden neljäs osakilpailu ajetaan sunnuntaina Suomen aikaa klo 7:45 ja sitäkin voi katsoa samaisen osoitteen kautta.
 
Kuva ja teksti: Jani Kekoni


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi