Takaisin uutisiin

Luka Nurmi starttaa rata-autoilun SM-kisaan Legends-luokassa

04.06.2019

Huhtikuussa 15 vuotta täyttänyt ja Flying Finn Academy –nuorisomaajoukkueeseen kuuluva Luka Nurmi kilpailee tulevana viikonloppuna Ahveniston SM-kisoissa poikkeuksellisesti Legends-luokassa. Alkukauden Rallicross- ja Porsche- kilpailujen lisäksi, Nurmen ajotaidot pääsevät nyt kovaan testiin ratapuolen SM-kisoissa ja äärimmäisen suositussa Legends-luokassa. Nurmi kilpailee viikonloppuna Iceboys racing-tiimissä, missä tiimikaverina on moninkertainen Legends-mestari ja avauskisan Botniaringillä voittanut Henri Tuomaala

Legendsit ovat luokkana erittäin kiinnostava, viihdyttävä ja tapahtumarikas. Lähdöissä on usein yli 40 autoa ja jokaisesta sijasta käydään siis kovaa kamppailua. Legendsin SM-sarjassa on mukana suuri joukko erityyppisiä kuljettajia; vuosia sarjaa kiertäneitä sekä entisiä Legends-mestareita ja myös tuttuja kasvoja kartingin parista. 

Yhteishenki Legends-varikolla on kuulemma vertaansa vailla, joten mahtavaa päästä kokemaan myös se puoli tästä lajista. Legends on taatusti luokka, mikä omalla esimerkillään vie Suomen rata-autoilua eteenpäin. Tulossa on todella mielenkiintoinen viikonloppu – taas on paljon oppimista ja sopeutumista, etenkin kun olen nuorin kuljettaja ja Legends-lähtöjen ”rookie”. Kilpailuasenne säilyy kuitenkin vahvana, luokasta ja lajista riippumatta.  Vauhtia, tuntumaa ja hyviä sijoituksia lähdetään hakemaan, myös ensikertalaisena. There’s always the first time for everything", kommentoi Luka Nurmi ennakkotunelmiaan Legends-osakilpailun alla.

Legends-luokka tuli Suomeen 2000-luvun vaihteessa. Aluksi soralla, jäällä ja asfaltilla ajettu luokka on nyt kasvanut ylivoimaisesti Suomen suurimmaksi asfaltilla ajettavaksi rataluokaksi, ja tämä kausi on historiallinen. Ensimmäistä kertaa Legendseillä on SM-arvo.

Luokka on jo usean vuoden ajan tarjonnut värikkäitä ja tapahtumarikkaita kilpailuja kotimaisessa rata-autoilussaa. Kaudella 2019 Suomen mestaruudesta taistellaan viidessä osakilpailussa, yhteensä 14 lähdössä ja tuleva Ahveniston SM-viikonloppu on sarjan toinen osakilpailuviikonloppu.

Luka Nurmi

---

Kaudella 2019 Luka Nurmi kilpailee sekä soralla että asfaltilla. Molemmissa lajeissa, niin rallicrossissa kuin Porsche Sprint Challenge –sarjassa, tutuksi tulevat Pohjoismaiden ja Baltian kilpailuareenat. Rallicrossissa Luka edustaa RX Academya ja Porsche Sprint Challenge -sarjassa Nurmi kilpailee Relaa Racing -tiimin autoilla. Luka kuuluu myös Flying Finn Academy -nuorisomaajoukkueen kuljettajiin. 


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi