Takaisin uutisiin

Aleksi Röyhkiö nosti selvästi tasoaan kesän avauskisassa

27.05.2019

 
Ralli SM -kauden ensimmäinen kesäkilpailu näytti 18-vuotiaan Aleksi Röyhkiön tason nousseen aivan kotimaisen kärjen tasolle. Ennakkoluulottomasti voitosta ajamaan lähtenyt Ford Fiesta -kuski sijoittui lopulta toiseksi, vain neljän sekunnin päähän sarjajohtaja Joonas Lindroosista.
 
Kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle ylöjärveläinen kellotti SM3-luokkaan nopeimmat ajat, jonka jälkeen hallussa oli 6,3 sekunnin johtoasema.
 
- Ajo sujui melko puhtaasti alkupätkillä. Hyvä fiilis autoon ja onnistuneet ennakkovalmistelut näkyivät kellossa. EK3:lla menetin muutamia sekunteja, kun vesisade yltyi juuri meidän kohdalla, jolloin oli älyttömän liukasta, Röyhkiö kertasi huoltotauolla.
 
Seuraava kolmen erikoiskokeen lenkki pudotti hieman Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen asemia, kun EK-ajat olivat neljänneksi ja viidenneksi nopeimpia. Niinpä Lindroos nousi 6,5 sekunnilla edelle.
 
- Aivan yhtä rohkeaa ajamista ei ollut noilla pätkillä. Ehkä liukkaus teki myös oman tehtävänsä, kun meidän ja Lindroosin välissä ajoi kolme autoa, Röyhkiö totesi.
 
Flying Finn Academyn valmennuksessa oleva Röyhkiö oli jälleen nopein EK8:lla ja kavensi eron neljään sekuntiin. Sen jälkeen viimeinen erikoiskoe peruttiin tien huonon kunnon vuoksi, joka vei mahdollisuudet viimeiseen iskuun.
 
- Hieno kisa ja kunnon sekuntikamppailu. Osasin ennakoida, että olemme kesäkaudella vahvempia. Itseluottamukselle tekee hyvää, kun tietää pystyvänsä kärkivauhtiin, neljänneksi SM-pisteissä noussut Röyhkiö päätti.
 
Kuva: Jarno Saari


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi