Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka kaksi kertaa niukasti ulos palkintokorokkeelta Malesiassa - Silti Lamborghini Super Trofeo -ratasarjassa hopeasijalla avauskilpailujen jälkeen

07.04.2019

Vaikka hallitseva Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan Aasian PRO-AM luokan mestari, kirkkonummelainen Juuso Puhakka venyi tapansa mukaisesti jälleen erinomaisiin suorituksiin, kuten aika-ajojen pohja-aikaan, saapui maineikkaan FFF Racing Teamin 620 hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO silti kilpailukauden kahden ensimmäisen 50 minuutin mittaisten kilpailujen maalilipuille yleiskilpailun sijoituksilla 5. ja 4.
 
Lauantaina paahtavassa, lähes 40 asteen helteessä Puhakka ajoi vakuuttavan aika-ajojen pohja-ajan ja siten starttasi paalupaikalta yön pimeydessä ja Kuala Lumpurin Sepangin entisen F1-radan LED-valojen loisteessa kauden ensimmäiseen kilpailuun. Sadekuuron säestämässä lähdössä Juuso ajoi vakuuttavan 10 sekunnin kaulan, joka kuitenkin väärän rengasvalinnan seurauksena kääntyi lähes 32 sekunnin tappioksi.
 
Avausosakilpailun yleiskilpailun voittoon ajaneen, uusiseelantilaisen Chris van der Driftin ja hänen taiwanilainen Evan Chenin autokunta pelasi uhkapeliä ja valitsi alleen kuivan kelin slicks renkaat, joka osoittautui oikeaksi valinnaksi kun rata nopeasti sadekuuron jälkeen nopeasti kuivui. Puhakan ajopari, japanilainen Takasi Kasai ei saderenkailla päässyt toivomaansa vauhtiin ja lopulta neljä kanssakilpailijaa pääsi livahtamaan ohitse.
 
Sunnuntain toiseen kilpailuun Kasai starttasi kahdeksannesta ruudusta, josta hän lähtökiidytyksessä tipahti sijalle 12. Alun vaikeuksien jälkeen hän, 22 minuutin ajon jälkeen toi auton yhdeksännellä sijalla Puhakalle, joka jälleen näytti tasonsa ja ajovuorollaan ohitti viisi kanssakilpailijaa. Se kuitenkin riitti vasta yleiskilpailun neljänteen sijaan samalla kun mestaruustaistelun kannalta pahimmat kilpakumppanit eli Chris van der Drift ja Evan Chen nappasivat toisen peräkkäisen yleiskilpailun voiton ja täydet sarjapisteet. Jäännöspisteistä huolimatta Puhakka ja Kasai ovat sarjatilanteessa PRO-luokan hopeasijalla kun edessä on vielä kymmenen pitkää ja vaativaa osakilpailua.
 
- Vaikka imaan suorittamiseeni voin olla tyytyväinen niin silti meillä on tiimissä paljon kotitehtäviä edessä; Sarjan taso on erittäin kova emmekä mitenkään pystyneet pahimpia kanssakilpailijoita haastamaan vaan jouduimme tyytymään siihen mitä meille annettiin. Tiedämme mistä vauhtia, ja ennen kaikkea tasaisuutta, saadaan lisää ja uskon, että olemme kilpailukykyisempi kun sarja Juhannuksena Japanin Suzukan radalla jatkuu, Puhakka kertoo.
 
Koostelähetys Malesian osakilpailuviikonlopusta nähdään C More TV-kanavalla sunnuntaina 28.4.2019 klo 13:30, jonka jälkeen lähetys on nähtävissä myös YouTubessa.
 
Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, la 6.4.2019, Malesia #1, Yleiskilpailu Top 5
1. Chris van der Drift (NZ) & Evan Chen (TWE), 21 kierrosta
2. Toshiyuki Ochiai (JPN) & Afiq Yazid (MAS), +6.399sek
3. Piedrico Au (CHN) & Edoardo Liberati (ITA), +11,914sek
4. Andrew Haryanto (IND), +17,761sek
5. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +31,822sek
 
Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, su 7.4.2019, Malesia #2, Yleiskilpailu Top-5
1. Chris van der Drift (NZ) & Evan Chen (JPN), 23 kierrosta
2. Piedrico Au (CHN) & Edoardo Liberati (UTA), +1,302sek
3. Toshiyuki Ochiai (JPN) & Afiq Yazid (MAS), +14,898sek
4. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +23,310sek
5. Huilin Han (CHN), +29,135sek
 
Kuva ja teksti: Jani Kekoni


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi