Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka hallitsevana mestarina Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjaan - Kilpailukausi alkaa nyt Malesian tropiikista

05.04.2019

Flying Finn Academyn A-maajoukkueurheilija, kirkkonummelainen Juuso Puhakka avaa kilpailukautensa nyt viikonloppuna Malesian Sepangin entisellä F1-radalla ajettavissa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa. Puhakka starttaa kilpailukauteen hallitsevana Aasian PRO-AM luokan sarjamestarina ja nyt hänen sekä japanilaisen tiimikaveri Takeshi Kasain tavoitteena on vain ja ainoastaan PRO-luokan eli yleiskilpailun mestaruus.
 
Maineikkaassa FFF Racing Teamissa 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autoa käskyttävä kaksikko sai erinomaisen alun kilpailukaudelleen kun he kaksi kuukautta sitten nappasivat hopeamitalin Lamborghini Super Trofeo Lähi-Idän sarjasta. Nyt 12 osakilpailun mittaiseen Aasian kilpasarjaan he saavat vastaansa yhteensä 19 autokuntaa, joissa kanssakilpailijoina on useita aikaisempia mestaruuksia saavuttaneita kuljettajia. Puhakka pitääkin sarjan tasoa erittäin kovana ja tietää, että nyt niin sanotusti jyvät erotellaan akanoista.
 
- Olemme kaksi täyttä päivää ehtineet testaamaan ja näiden päivien aikana olemme saaneet kehitettyä automme säätöjä. Nyt edessä on viralliset harjoitukset joiden kautta luottavaisin mielin suuntaamme kohti lauantaisia aika-ajoja sekä kahta 50 minuutin mittaista osakilpailua, joista toinen ajetaan iltakisana radan kirkkaiden LED-valojen loisteessa, Puhakka kertoo.
 
- Vaikka vastassa on nimekkäitä kanssakilpailijoita ja kokeneita konkarikuljettajia niin uskon, että vauhtimme riittää kärkisijoituksista 
ajamiseen. Nyt kun kilpailemme PRO-luokassa niin tavoitteemme ei voi olla muualla kuin yleiskilpailujen voitoissa ja niitä unelmia kohden olemme hartiavoimin töitä täällä lähes 40 lämpöasteen tropiikissa tehneet. Nöyrällä, mutta silti määrätietoisella asenteella kilpailukauden ensimmäiseen osakilpailuviikonloppuun lähdetään, Puhakka jatkaa.
 
Sarjan osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä internetin välityksellä Lamborghini Squadra Corsen Facebook sivujen välityksellä osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse. Ensimmäinen osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa lauantaina klo 14.30 ja toinen sunnuntaina klo 10.20. Näiden lisäksi C More TV-kanava lähettää koostelähetyksen osakilpailuista sunnuntaina 28.4.2019 klo 13:30 juuri ennen Azerbaidzhanin Formula-1 kilpailua.
 
Katso Juuso Puhakan ajatuksia ja valmistautumista kilpailuun hänen ensimmäisessä JuusoCam videoblogissa osoitteessa https://youtu.be/PdXm4DovF2Q
 
Lamborghini Super Trofeo Asia 2019 kilpailukalenteri:
- 06.-07.04.2019 - Sepang, Malesia
- 22.-23.06.2019 - Suzuka, Japani
- 06.-07.07.2019 - Fuji, Japani
- 03.-04.08.2019 - Yeongam, Etelä-Korea
- 07.-08.09.2019 - Shanghai, Kiina
- 24.-25.10.2019 - Jerez, Espanja
- 26.-27.10.2019 - World Finals Jerez, Espanja
 
Juuso Puhakka
 
Teksti ja kuva: Jani Kekoni


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi