Flying Finn -leiritys

Flying Finn -leirityskonsepti on harrastajille ja tavoitteellista uraa suunnitteleville autourheilijoille rakennettu kokonaisuus. Siihen kuuluvat niin Flying Finn Haastaja -opistoleiritykset kuin Flying Finn -lajitaitoleirityksetkin. Tämän kokonaisuuden tarkoitus on tarjota laajalle otannalle autourheilijoita valmentautumisen perusteita sekä tukea mahdollisen tavoitteellisen uran rakentamiseen.

Flying Finn Haastaja -leiritys

Syyskuussa kerrottiin uudesta Flying Finn -leirityskonseptista, joka tarjoaa laajemmalle joukolle harrastajia mahdollisuuden saada tietoutta autourheilun valmentautumisesta. Marraskuun alussa lanseerattiin konseptin ensimmäisenä konkreettisena osiona rallivalmennusleirit talvikauden osalta ja nyt on vuorossa seuraava osio.

Merkittävää uudessa konseptissa on, että ikäryhmät huomioiden, se on tarkoitettu kaikille AKK-Motorsport ry:n lisenssin haltijoille – tavoitteisiin, tuloksiin, tasoon tai kalustoon katsomatta. Kaikista autourheilun lajeista on siis mahdollisuus osallistua leirityksiin, koska käsiteltävät teemat ja asiat ovat yhteneviä lajista riippumatta. Lisäksi huoltajille on räätälöity oma leiriversionsa, sillä lasten ja nuorten kohdalla huoltajien rooli on harrastuksessa erittäin keskeinen. Flying Finn Haastaja -leirityskonsepti on jaettu urheilijoiden osalta kolmeen ikäryhmään, joiden lisäksi on huoltajille oma ryhmänsä.

Ryhmät ovat:

Haastaja (17–29-vuotiaille)
Haastaja Junior (13–16-vuotiaille)
Haastaja Mini (10–12-vuotiaille)
Haastaja Huoltajat (AKK:n huoltaja-/mekaanikko-/muu lisenssi, pois lukien toimitsijalisenssi ja yhteisölle tarkoitettu ilmoittajalisenssi)
Kokonaisuus muodostuu neljästä teemasta, joista jokaiselle on oma leiritysmoduulinsa.

Teemat ovat:

Leiri 1: Autourheilijan urasuunnittelu ja uran rakentaminen
Leiri 2: Psyykkinen valmentautuminen
Leiri 3: Fyysinen harjoittelu, ravinto, lepo ja palautuminen
Leiri 4: Media, markkinointi ja varainhankinta
Alkuperäiseen suunnitelmaan on tullut muutos, jonka myötä leirit 2 ja 3 ovat aiheidensa osalta vaihtaneet paikkoja. Leirien ohjelmaan kuuluu teemaa käsittelevien toimintojen lisäksi mm. liikuntaa ja vierailevia tähtiä.

 

Flying Finn Haastaja-leirit siirtyvät syksyyn

Covid-19 tilanne ei ole valitettavasti talven aikana kehittynyt parempaan suuntaan niin paljon, kun toiveissa oli syksyllä. Tästä johtuen kaikki kevään Flying Finn Haastaja-leirit Pajulahden Urheiluopistolla siirretään syksyyn 2021. Kaikkien ikäryhmien sekä huoltajien leiritykset ovat nyt saman viikonlopun aikana.

Päivitetty leirikalenteri

Leiri 1: Autourheilijan urasuunnittelu ja uran rakentaminen
pe 8.10. klo 17 – su 10.10. klo 14

Leiri 2: Psyykkinen valmentautuminen
pe 5.11. klo 17 – su 7.11. klo 14

Leiri 3: Fyysinen harjoittelu, ravinto, lepo ja palautuminen
pe 19.11. klo 17 – su 21.11. klo 14

Leiri 4: Media, markkinointi ja varainhankinta
pe 3.12. klo 17 – su 5.12. klo 14

 

Ilmoittautuminen on jo käynnissä

Yhden leirityksen osallistumismaksu on 250€/henkilö, sisältäen majoituksen ja ruokailut. Ilmoittautumalla suoraan kaikille neljälle leirille, maksu on 900€/henkilö. Ilmoittautuminen on jo käynnissä ja se tapahtuu AKK:n KITI-järjestelmän kautta. Leiritykset löytyvät KITI-kalenterista ”Koulutukset / tutkinnot”. Ilmoittautuminen on voimassa, kun osallistumismaksu on kirjautunut AKK:n tilille.

Leiritysten osalta edelleen seurataan Covid-19 ohjeistuksia ja tilanteen kehittymistä. Mahdollisista muutoksista tai peruuntumisista tiedotetaan liiton verkkosivulla. Leirin peruuntuessa maksu palautetaan tai sen voi hyödyntää leirin siirtyessä uuteen ajankohtaan.

Lisätiedot:

Valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola
tuomo.nikkola@autourheilu.fi
p. 0400 425 850

 

Flying Finn -lajitaitoleiritykset

 

KARTINGVALMENNUS

Ensimmäinen Flying Finn kartingvalmennusleiri järjestettiin Helsingin Kartingradalla ja se sai kiitosta sekä osallistujilta että huoltajilta. Kaksipäiväinen leiri oli jaettu pikkurunkojen ja isojen runkojen osalta eri päiville, joiden ohjelma piti sisällään erilaisia auton käsittelyharjoituksia ja runsaasti ajamista.

Seuraavat Flying Finn kartingvalmennusleirit järjestetään Vihdin Kartingradalla 19.–20.5. ja Kart in Club Vantaan radalla 2.–3.6. Tässä speksit leirien osalta:

Leiri 2. Vihti (Auton käsittely sekä radan ja renkaiden hyödyntäminen)

Leirin hinta 150 €/kuljettaja (sisältää ratamaksun)

19.5.2021 klo 9–18
R95 Raket, Raket Micro, Rotax Micro Max, Rotax Mini Max & Mini 60

20.5.2021 klo 9–18
X30 jun, X30 sen, OKj, OK, Rotax jun, Rotax Sen

Radan & Renkaan käyttö
-Ajolinjojen läpikäynti (vaihtoehdot ja vaikutus)
-Kanttareiden käyttö
-Pidon hallinta

Ilmoittautuminen leirille päättyy ke 12.5.

Leiri 3. Vantaa SM-kilpailun valmistava leiri

Leirin hinta 150 €/kuljettaja (sisältää ratamaksun)

2.6.2021 klo 9–17 Mini 60

3.6.2021 klo 9–17 OKJ, OK

-Ohitusharjoitukset
-Aika-ajosimulaatio
-Lähtöharjoitukset
-Kilpailun ensimmäiset kierrokset

Ilmoittautuminen leirille päättyy ke 26.5.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiseen kuljettajan ja huoltajan lisenssinumerot yhteystietoineen sekä laskutusosoite. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Leirin järjestäminen edellyttää vähintään kahdeksan ilmoittautunutta kuljettajaa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen: jm.pajuranta@autourheilu.fi

Kaikkien leiritysten osalta seuraamme jatkuvasti niin valtakunnallisia kuin alueellisia rajoituksia ja ohjeistuksia Covid-19 aiheeseen liittyen. Leirien siirrot ja peruutukset ovat mahdollisia tilanteen niin vaatiessa, jolloin kyseisessä tilanteessa maksettu leirimaksu joko palautetaan tai sen voi käyttää toisen leirin yhteydessä.

Muiden leirien osalta tiedotetaan aiheista heti, kun yksityiskohdat varmistuvat. Työn alla on valmistavia leirityksiä SM-sarjan kisoja varten sekä leiritystä R95 Cadet- ja R95 Micro-luokkien kuljettajille. 

AKK:n Flying Finn Academy valmennustiimi on suunnitellut järjestävänsä kauden 2021 aikana kaikkiaan viisi Flying Finn kartingvalmennusleiriä. Leirit on jaettu eri luokkien kuljettajille kisojen sekä maalis-huhtikuun vaihteessa tehdyn kyselyn perusteella. Leirien tavoitteena on parantaa kuljettajien ajotekniikkaa sekä kehittää taktista osaamista. Ajoharjoitteiden lisäksi ohjelmassa on teoriaosuuksia, joissa kerrotaan vinkkejä ja pureudutaan ajotekniikkaan. Kouluttajina toimivat Flying Finn Academyn valmentajat sekä mahdollisesti vierailevia kouluttajia.

Lisätiedot aiheesta:
Juuso-Matti Pajuranta 050 431 7144
Johan Vilo 040 125 3392

 

 

RALLIVALMENNUS

Kesäkaudelle on rallin puolelle alustavasti suunniteltu yksi nuottitreenileiri ja neljä ajoleiriä. Tarjolla on niin kuljettajaa kuin kartturiakin hyvin sorakaudelle valmistavaa leiritystä. Ajankohdat ovat:

06.-07.05.2021 Jämsä nuottitreenileiri
17.-18.05.2021 Keski-Suomi ajoleiri
07.-08.06.2021 Keski-Suomi ajoleiri
23.-24.08.2021 Keski-Suomi ajoleiri
20.-21.09.2021 Keski-Suomi ajoleiri

Yksityiskohdat tarkentuvat lähempänä leirejä ja niistä tiedotetaan liiton kanavien kautta.

Toukokuussa haetaan tuntumaa soralle

Seuraavaksi on tarkoitus järjestää nuottitreenileiri Jämsässä sekä ajoleiri Keski-Suomen maisemissa. Ajoleirin tarkempi paikka selviää, kunhan nähdään kelirikon kehittyminen lähiviikkoina.

6-7.5.2021 nuottitreenileiri Jämsä
• Kaksipäiväinen (to-pe) nuottitreenileiri kuljettaja-kartturipareille, leirimaksu 400€/kuljettajapari
• Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 21.4.
• Enintään kuusi kuljettaja-kartturiparia, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä
• Leirillä on mahdollisuus suorittaa nuottitutkinto lisämaksusta (tutkintomaksu 80€/henkilö, mainittava ilmoittautumisen yhteydessä)

Helmikuulle alun perin kaavailtu nuottiharjoitteluleiri jouduttiin siirtämään Covid-19 tilanteesta johtuen. Kyseessä on erityinen tehokurssi nuotin ja nuotitustaidon opetteluun sekä kehittämiseen. Leiri soveltuu niin kokeneille kuin ensiaskeleitaan ottaville nuotittajille, esimerkiksi nuorten luokan kuljettajille. Leirimaksu sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut valmentajien kanssa samassa majoituksessa. Käytännön nuotitusharjoittelu toteutetaan kuljettajaparin omalla nuottiautolla, josta pitää löytyä takapenkki valmentajaa varten.

17.-18.5.2021 ajoleiri Keski-Suomi
• Kaksipäiväinen ajoleiri (ma-ti) 1 päivä nuottitreeniä, 1 päivä ajamista, leirimaksu 600€
• Enintään kuusi autoa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä
• Ilmoittautuminen leirille päättyy maanantaina 3.5.
• Leirillä on mahdollisuus suorittaa nuottitutkinto lisämaksusta (tutkintomaksu 80€/henkilö, mainittava ilmoittautumisen yhteydessä)

Leirimaksu sisältää valmennuksen, treenipätkät ja majoituksen sekä ruokailut kuljettajalle ja kartturille valmentajien kanssa samassa majoituksessa. Muista kustannuksista osallistujat vastaavat itse.

Ajoleirit toteutetaan harjoituskilpailuina, eli siirtolupa, kilpa-auton katsastus, turvavarusteet ja lisenssit kuten kilpailussa. Nuottitreeni toteutetaan kuljettajaparin omalla nuottiautolla ja siitä pitää löytyä takapenkki valmentajaa varten.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiseen kuljettajan ja kartturin lisenssinumerot yhteystietoineen sekä laskutusosoite. Ilmoittautuminen on voimassa vasta, kun leirimaksu on maksettu, viimeistään kaksi viikkoa ennen leirin alkua. Paikat täytetään siinä järjestyksessä, kun ilmoittautumiset ja maksut on vastaanotettu.

Ilmoittautumiset sähköpostilla: mika.leistio@autourheilu.fi

Kaikkien leiritysten osalta seuraamme jatkuvasti niin valtakunnallisia kuin alueellisia rajoituksia ja ohjeistuksia Covid-19 aiheeseen liittyen. Leirien siirrot ja peruutukset ovat mahdollisia tilanteen niin vaatiessa, jolloin kyseisessä tilanteessa maksettu leirimaksu joko palautetaan tai sen voi käyttää toisen leirin yhteydessä.

Lisätiedot aiheesta: Mika Leistiö 044 0542466

 

Suunnitelmissa on myös kartturivalmennusleiri

xx.xx.2021 Pajulahden Urheiluopisto
• Kahden vuorokauden kartturivalmennusleiri pelkästään karttureille, leirimaksu 300€
• Enintään 12 kartturia, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä
• Leiri alkaa keskiviikkona xx.xx. klo 17 ja päättyy perjantaina xx.xx. klo 14.
• Ilmoittautuminen päättyy TBN

Pajulahden Urheiluopistolla järjestetään myöhemmin tänä vuonna kartturivalmennusleiri, joka on nimensä mukaisesti pelkästään karttureille suunnattu. Leirillä harjoitellaan kartturin tärkeintä tehtävää, eli nuotin kirjoittamista ja lukemista sekä tutustutaan myös muihin karttureille hyödyllisiin taitoihin. Leirimaksu sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut. Käytännön nuotitusharjoittelu toteutetaan karttureiden omilla autoilla, joista pitää löytyä takapenkki valmentajaa varten.

Tästä leiristä tiedotetaan kevään aikana lisää näillä sivuilla.

 

 

Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi