Takaisin uutisiin

Toni Herranen käytti kilpailutaukonsa tehokkaasti - vauhtia ehdittiin hakemaan myös nelivetoisen kilpa-auton ratista

28.07.2020

Flying Finn Academyn valmennusohjelmaan kuuluvan 16-vuotiaan Toni Herrasen kilpailukalenteri tyhjeni alkuvuodesta poikkeusolojen vuoksi, mutta täysin toimettomana rallilupauksen ei ole tarvinnut tänä aikana olla.

- On kyllä ollut erilainen kesä. Jonkin verran ollaan ajettu perustreeniä omalla autolla ja sen ohella myös nuottia hiottu kuntoon. Paljon on myös ehtinyt tekemään fysiikkatreeniä tänä aikana. Fysiikka on nyt ainakin kunnossa, siinä ei ole ongelmia, Herranen kertaa alkukesän ohjelmiaan.

Kilpailutauon aikana Herranen pääsi tutustumaan myös ensi kauden kalustoon, kun edessä on loikkaus SM3-luokkaan ja R2-auton rattiin. 

- R2-luokan Ford Fiestaan pääsin jo vähän ottamaan tuntumaa ja onhan se hieno peli. Voimaa siitä kuitenkin löytyy sen verran enemmän, että kyllä se on erilainen ajaa, mutta hyvin kuitenkin lähti heti sujumaan. Tämä oli ihan uusi auto uusilla päivityspaketeilla.

Herranen otti ensimmäiset maistiaiset myös nelivetoisesta kilpa-autosta, kun Teemu Asunmaa tarjosi yllättäen tilaisuuden hypätä Kia N5-auton puikkoihin.

- Oli kyllä makea vehje ja jotenkin tosi luonteva ajaa. Helposti pääsi sinuiksi sen kanssa. Varmasti kun pääsisi enemmän testaamaan niin oppisi nopeasti. Iso kiitos mahdollisuudesta Teemulle!

Tauko on kuitenkin jo vihdoin ohi ja ensimmäiset kisakilometrit on nyt taskussa. Kesäkausi polkaistiin käyntiin Liettuassa, Rally Zemaitijassa, tämä oli myös nuorukaisen ensimmäinen kansainvälinen kilpailu.

- Uusi kokemus, vähän erilaisella tiellä Suomeen verrattuna. Tulevaisuutta silmällä pitäen tästäkin kilpailusta on varmasti iso apu ja hyvin saatiin kilometrejä.

- Ainakin tuntui että päästiin hyvään rytmiin ja vauhti oli kohdillaan. Aikoja ei tosin oikein voi verrata, kun ei ollut muita samanlaisia autoja mukana, Herranen toteaa. 

Seuraava kilpailu on edessä jo tulevana viikonloppuna, kun jääliläinen lähtee mittaamaan vauhtiaan Kokkola 400 Juhlaralliin.

- Kokkolaan mennään, siellä on nimittäin paljon samantasoisia kavereita jotka ajaa meidän kanssa SM-sarjaa, Herranen selvittää.

Kunnolla tositoimiin päästään kuitenkin vasta reilun kuukauden kuluttua, kun Ralli SM -sarja jatkuu 4.-5. syyskuuta Kouvolassa.

Teksti: Toni Herrasen tiedotus, Taneli Niinimäki
Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi