Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka kiinni uransa toisessa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruudessa - Kilpailukausi huipentuu Espanjan Jerezissä ajettaviin finaaleihin

21.10.2019

Tasan vuosi sitten Italian Vallelungan kilparadalla autourheilu-uransa ensimmäisen Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruuden yhdessä silloisen tiimikaverinsa Mikko Eskelisen kanssa PRO-AM luokan voittanut, kirkkonummelainen Juuso Puhakka tavoittelee PRO-luokan titteliä nyt lokakuun neljännellä viikolla Espanjan Jerezin kilparadalla ajettavista sarjan kuudennesta ja samalla sen finaalikilpailuista. Lisäksi Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai hakevat menestystä Lamborghini Super Trofeo ratasarjan MM-kilpailuista, joihin he vastaansa saavat niin Aasian, Amerikan kuin Euroopan tähtikuljettajat.
 
Viimeisen puolen vuoden aikana niin Malesian Kuala Lumpurin, Japanin Suzukan sekä Fujin, Etelä-Korean Yeongnamin sekä Kiinan Shanghain osakilpailuviikonlopuissa upeasti joko luokkavoiton tai hopeasijan saavuttanut kaksikko suuntaa Andalucian auringon alle kahden pisteen PRO-luokan sarjajohdon turvin. Tilanne ei ole suomalaiskuljettajalle uusi, koska vuosi sitten hän startti Italian World Finals viikkoon tasapistein sarjajohdossa pahimpien kanssakilpailijoidensa kanssa. Kilpailukausi 2018 huipentui lopulta kahden pisteen turvin mestaruusjuhliin ja nyt vuotta myöhemmin tämä sama temppu poreilee Puhakan ajatuskuplissa.
 
- Vaikka olemme niukassa sarjajohdossa niin silti Jerezin finaaleihin starttaamme nöyrinä haastajina, koska koko pitkän kilpailukauden ajan olemme olleet hieman pahimpia kanssakilpailijoitamme, taiwanilaista Evan Cheniä ja hänen uusiseelantilaista Chris van der Driftiä hitaampia. Koska Chenin ja Driftin suoritus hylättiin Suzukassa niin sen myötä olemme sarjajohdossa, jota he sitten ovat koko kilpailukauden ajan saaneet supistettua. Toisaalta tiedämme, että moottoriurheilussa ei ole mitään ratkaistu ennen kuin viimeisen osakilpailun ruutulippu heilahtaa, joten siihen saakka tulemme kaiken osaamisemme laittamaan peliin, jotta Chen ja van der Drift olisi lyötävissä, Puhakka kiteyttää.
 
- Tiistaina ja keskiviikkona ajamme pitkät testipäivät, jonka jälkeen torstaina ja perjantaina selviää niin Aasian, Euroopan kuin Amerikan ratamestaruuksien kohtalo. Sen jälkeen lauantaina ja sunnuntaina ajetaan MM-kilpailut, joissa vastassa tosiaan on kaikki tähtikuljettajat näistä kolmesta sarjasta. Olen tähän kilpailukauden viimeiseen viikkoon valmistautunut Italiassa Lamborghinin ns. juniorikuljettajien leirillä, jossa pystyin antamaan hyvät näytöt osaamisestani. Näin ollen nyt ajettavat neljä kilpailua ovat ehkäpä koko tähänastisen autourheilu-urani tärkeimmät, koska Jerezissä paikalla on kannustamassa runsaasti niin yhteistyökumppaneitani kuin ennen kaikkea päätöksiä tekeviä henkilöitä, joiden mielenkiinnon olen kahden kilpailukauden aikana saanut herätettyä. Paljon on siis pelissä ja siksi kaiken osaamiseni laitan peliin, Puhakka lupaa.
 
Juuson lisäksi radalla nähdään mm. niin Motocrossin yhdeksänkertainen maailmanmestari Antonio Cairoli sekä Puhakan viime vuoden tiimikaveri Mikko Eskelinen, joka tavoittelee niin mitalisijoitusta Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjasta kuin AM-luokan maailmanmestaruutta brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa. Koska ensiksi Aasian ja Amerikan ratasarjat ajavat Euroopan sarjoista kokonaan omat kilpailut ja sitten MM-finaaleissa PRO ja PRO-AM luokat ajavat omat lähtönsä sekä AM ja Lamborghini Cup luokan kilpailijat omansa niin viikon aikana suomalaiskuljettajat eivät kertaakaan ole samanaikaisesti radalla.
 
Jokainen osakilpailu torstaista sunnuntaihin on nähtävissä ns. Live-Stream TV-lähetyksenä internetin kautta osoitteessa https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo. Lisäksi muista katsoa Juuso Puhakka goes Shanghai TV-koostelähetys joko C More TV-kanavilta.
 
Lamborghini Super Trofeo Shanghai C More TV-lähetysajat: 
- 03.11.2019 klo 19:30: C More Max
- 04.11.2019 klo 21:30: C More Sport 1
- 06.11.2019 klo 00:50: C More Max
 
Kuva ja teksti: Jani Kekoni


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi