Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka kuuden pisteen sarjajohdossa Japanin Fujin kilparadalle - Luvassa rankkasateita ja synkkää sumua

05.07.2019

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden kolmas osakilpailu ajetaan nyt viikonloppuna Japanin Fujissa, jossa 620 hevosvoimaiset moottorit käynnistetään suomalaiskomennuksessa; Kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takashi Kasai nappasivat kuuden pisteen sarjajohdon kaksi viikkoa sitten Japanin Suzukan osakilpailussa ja sillä samaisella sijoituksella kaksikko aikoo olla myös rankkasateita ja hernerokkamaista sumua luvatun kilpailuviikonlopun jälkeen.
 
Vuosi sitten Puhakka ja hänen silloinen tiimikaveri Mikko Eskelinen aloittivat Aasian mestaruuteen päättyneen kirinsä nimenomaisesti Fuji-tulivuoren juurella sijaitsevalla 4,563 kilometrin mittaisella ja entisellä F1-kilparadalla kun he voiton ja kakkossijan myötä kotiuttivat lähes täydet mestaruuspisteet. Nyt vuotta myöhemmin Puhakka ja Kasai aikovat toistaa samaa menestyksekästä strategiaa ja olla kaksi kertaa PRO-luokan nopein autokunta. Helppoa se ei tule olemaan, koska kolme neljästä alkukauden voitosta on saavuttanut pahimmat kanssakilpailijat, taiwanilaisen Evan Chenin ja uusiseelantilaisen Chris van der Driftin autokunnat. Puhakka ja Kasai siirtyivät sarjajohtoon kun Chen ja Drift eivät maalilipulle Suzukan toisessa osakilpailussa päässeet.
 
Siltikin Puhakka tietää, että Fujissa Chen ja Drift ovat lyötävissä, mutta se vaatii niin häneltä kuin tiimikaveri Takashi Kasailta täydellistä onnistumista.
 
- Edellisessä Suzukan kilpailuissa ajoin kierrosennätyksen ja täällä Fujissa tottakai pyrin samaan. Nyt kuitenkin Japania piinaavat kovat rankkasateet ja todella sumuinen keli on vesittänyt ne ajatukset. Kuitenkin harjoituksissa olemme olleet tavoitteiden mukaisessa vauhdissa eli ihan luottavaisina lauantain ja sunnuntain kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpalähtöön starttaamme, Puhakka kertoo.
 
- Kilpailujen välissä olen rentoutunut tiimikaverini kanssa Tokion nähtävyyksiä kiertäen sekä myös käynyt kotona Kirkkonummella vaihtamassa kalsarit. Vaikka matkustamista Suomen ja Japanin välillä on ollut ihan riittävästi niin siitä huolimatta olen erittäin motivoitunut jälleen tekemään työni niin hyvin kuin vaan osaan. Tämä Fujin kilparata on tiimikaverini Kasain ns. toinen kotirata, joten odotukset ovat hänenkin osaltaan korkealla. Sarjajohtajina olemme siis mestaruustaistelussa mukana ja se on asia, joka pakottaa meidät jälleen näyttämään parasta osaamistamme, Puhakka jatkaa.
 
Lamborghini Super Trofeo Fujin aika-ajot ja kummatkin osakilpailut ajataan nyt viikonloppuna Suomen aikaa aamuyön tunteina. Reaaliaikainen tulospalvelu löytyy osoitteesta: http://www.tsl-timing.com.


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi