Takaisin uutisiin

Juuso Puhakka tukevasti Lamborghini Super Trofeo Lähi-Idän mestaruussarjan voittotaistelussa - Päätösosakilpailut Abu Dhabin Yas Marinan F1-radalla

22.02.2019

Kuuden osakilpailun mittainen Lamborghini Super Trofeo Lähi-Idän mestaruussarjan kolme viimeistä osakilpailua ajetaan nyt viikonloppuna Abu Dhabin Yas Marinan Formula-1 radalla, jossa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takeshi Kasai ajavat sarjan mestaruudesta.
 
Edellisviikonloppuna Dubaissa ajettujen kolmen kilpailun jälkeen kiinalaisen FFF Racing Teamin Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpaileva kaksikko saalisti kolme PRO-luokan kakkossijaa ja ovat niiden tuomien mestaruuspisteiden turvin sarjan hopeasijalla.
 
- Kilpailukausi sai hienon alun kun Dubaissa ajetusta kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta saavutimme PRO-luokan kolme kakkossijaa. Kun vastaavasti tanskalainen Frederik Schandorff ja hänen venäläinen tiimikaveri Timur Boguslavskiy nappasivat kolme voittoa niin minun ja Kasain on nyt pakostakin yllettävä kolmeen voittoon mikäli Lähi-Idän mestaruustittelin haluamme nimiimme. Vastusta tulee myös tiimimme toisesta autokunnasta, jossa tässä viikonlopussa ajaa urallaan niin Euroopan- kuin Aasian Lamborghini Super Trofeo sarjat voittanut, italialainen Andrea Amici. Eli, jälleen kerran, on laitettava kaikki osaaminen peliin ja katsotaan sitten mihin se riittää, Puhakka kertoo.
 
Abu Dhabin Yas Marinan 5,5 kilometrin mittainen kilparata käsittää yhteensä 21 erittäin teknistä ja todella vaativaa mutkayhdistelmää. Kilpailuja edeltäneissä harjoituksissa Puhakka ja Kasai ovat olleet kärkivauhdissa eivätkä aio luovuttaa ennen kuin viimeisen kilpailun maalilippu on heilahtanut. Haastetta tuo myös Yas Marinan kilparadan olosuhteet kun yksi osakilpailu ajetaan ns. keinovalaistuksessa.
 
- Vaikka vuosi sitten voitin Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruuden niin kertaakaan autourheilu-urani aikana en ole kilpaillut yön pimeydessä, jossa rataa valaisee kirkkaat LED-valot. Harjoituksissa saimme tuntumaa asiaan ja kieltämättä olihan se todella makeaa kun edellä menevän pakoputkesta tulee pitkää liekkiä ja kanssakilpailijoiden jarrulevyt hehkuvat punaisena. Luvassa on siis kolme hienoa kilpailua, jotka samalla ovat myös erinomainen kenraaliharjoitus kuuden viikon päästä Malesian Sepangin radalta käynnistyvään Aasian mestaruussarjaan, Puhakka jatkaa.
 
Lamborghini Super Trofeo Middle East ratasarjan kauden aika-ajot ja neljäs osakilpailu ajetaan perjantaina. Kuuden osakilpailun mittainen Lähi-Idän mestaruussarja huipentuu lauantaina ajettaviin kahteen 50 minutin mittaiseen osakilpailuun.
 
HUOM! Katso Juuson videoblogi kilpailuun valmistautumisesta: https://youtu.be/UY6vVgjcDYs.
 
Juuso Puhakka
 
Teksti: Jani Kekoni
Kuvat: FotoSpeedy


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi