Takaisin uutisiin

Aleksi Röyhkiölle vaiherikkaan SM-rallin jälkeen kakkossija

18.02.2019

Ralli SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Kouvolassa. Kaksipäiväinen talviralli tarjosi olosuhteiden osalta haasteita etuvetoisten luokkien kuskeille, jotka starttasivat reitille nelivetoisten jälkeen.
 
Aleksi Röyhkiö uusi kilpailussa viimevuotisen palkintosijansa, vaikka 18-vuotias ylöjärveläinen oli SM3-luokassa neljänneksi nopein. Hänen sijoituksensa nousi yllättäen toiseksi, kun kaksi kilpakumppania hylättiin liian kevyen akun takia.
 
- Yhtä hyvään vauhtiin ei nyt päästy kuin viime kerralla Kouvolassa, joka oli silloin kesäkisa. Ajamalla jäi eroa palkintopallille noin 10 
sekuntia ja voittajaan yli minuutti. Toinen sija oli lopulta tuloksena, joka paikkaa avauskisan epäonnea, Röyhkiö laski.
 
- Talviralleista minulla on vielä aika rajallinen kokemus. Se näkyi ajamisessa varsinkin alkupätkillä. Viimeisiin erikoiskokeisiin voi olla jo tyytyväinen. Niillä ajo sujui, kun sain lisää luottoa.
 
Flying Finn Academyn valmennusosaamisesta nauttiva Röyhkiö nosti osakkeitaan sarjataulukossa, kun hän ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ovat nyt pisteissä kolmantena.
 
- Uusi Ford Fiesta toimi nyt kuin ajatus. Kauden edetessä sillä täytyy yltää kärkivauhtiin, Röyhkiö suunnitteli.
 
SM-sarja jatkuu vain kahden viikon tauon jälkeen, kun Joensuun Itäralli päättää talvikauden 2. maaliskuuta.
 
Teksti ja kuva: Jarno Saari


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi