Takaisin uutisiin

Puhakalla ja Eskelisellä edessä Lamborghini-sarjan MM-kilpailut

15.11.2018

Seuraavien neljän päivän ajan kansainvälisesti suurta arvostusta nauttiva Lamborghini Super Trofeo ratasarja kerää yhteensä 65 autokuntaa huipentamaan kilpailukautensa Italian Vallelungan radalle, jossa ajetaan niin Aasian, Euroopan kuin Amerikan maanosien sarjojen kaksi viimeistä osakilpailua kuin ns. World Finals eli MM-kilpailut.
 
Sarjan ainoa kokonaan suomalainen autokunta eli kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on kuluneella kilpailukaudella napannut yhdeksän kymmenestä mahdollisesta Aasian ratasarjan palkintokorokesijoituksesta ja sen myötä starttaa jaetussa sarjajohdossa perjantaina ajettaviin kahteen finaalilähtöön, jossa samanaikaisesti ajaa myös Amerikan sarjalaiset.
 
Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko suuntaa tänään torstaina ajettaviin virallisiin harjoituksiin sekä aika-ajoihin toiveikkain 
mielin; Suomalaiset eivät poikkeuksellisesti tavoittele palkintokorokkeen korkeinta sijaa vaan heidän tavoitteenaan on puhtaasti olla vähintään hieman parempi kuin pahimmat kanssakilpailijat eli japanilainen Akihiro Asai ja hänen taiwanilainen tiimikaveri Evan Chen. 
Kahdessa aikaisemmassa osakilpailussa Puhakka ja Eskelinen ovat heitä kaksi mestaruuspistettä parempia olleet ja siten samanlaisella taktiikalla he näihin finaaleihin suuntaavat.
 
- Vallelungan neljän kilometrin mittainen kilparata on todella ahdas ja syheröinen. Tiistaina ajetuissa epävirallisissa harjoituksissa nähtiin paljon ulosajoja ja uskon, että samanlaisia suorituksia tullaan näkemään myös kaikissa viikonlopun useissa ajosessioissa. Kaikilla kilpailijoilla tuntuu virtaa olevan kun jokaiselle tämä finaaliviikonloppu on paras mahdollinen näytön paikka. Niin se on myös meille ja sen myötä tulemme tekemään kaikkemme, että kotisuomeen tuliaisina olisi sinivalkoisen moottoriurheiluhistoriamme ensimmäinen Aasian ratasarjan mestaruus, Juuso Puhakka kertoo.
 
- Tämä on minulle urani viides MM-viikonloppu ja siten kokemuksesta tiedän, että kukaan ei tule antamaan metriäkään periksi. Tätä mantraa olemme myös itsellemme kertoneet ja siten nyt katsotaan kuinka kovasti me tuon tarjottimella olevan Aasian tittelin haluamme. Toisaalta tiedämme myös, että meidän ei tarvitse olla koko joukon parhain vaan riittää, että olemme parempi kuin Chen ja Asai, joita varsinkin nyt loppukautena olemme karvan verran parempia olleet. Olisihan se oikein mukavaa voittaa titteli ja siten saada palkintokaappiin täytettä saavuttamani vuoden 2015 EM-hopean ja MM-pronssin sekä vuoden 2017 Aasian hopeamitalin rinnalle, Eskelinen jatkaa.
 
Aasian finaalien aika-ajot ajetaan tänään torstaina Suomen aikaa klo 14.30 ja kaksi viimeistä 50 minuutin mittaista osakilpailua kaasutellaan perjantaina aamu- ja iltapäivästä. Lauantaina edessä on MM-osakilpailujen aika-ajot sekä ensimmäinen osakilpailu ja 
kilpailukausi päättyy sunnuntaina ajettavaan toiseen MM-osakilpailuun, jossa Eskelinen ja Puhakka saa vastaansa mm. toisen suomalaiskuljettaja Tuomas Tujulan.
 
Perjantaista sunnuntaihin voit seurata kilpailutapahtumia ns. Live Stream lähetyksin, jotka näkyvät YouTubessa osoitteessa: 
https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo. Valmistaudu kilpailuihin katsomalla edellisen Shanghain osakilpailun koostelähetys C More TV-kanavilta. Lähetys on nähtävissä perjantaista eteenpäin myös Mikko Eskelisen kotisivuilla osoitteessa www.mikkoeskelinen.com.
 
Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai TV-lähetykset:
- 15.11.2018 klo 18:00 - C More Max
- 16.11.2018 klo 20:50 - C More Max
- 17.11.2018 klo 18:30 - C More Sport 1
- 18.11.2018 klo 22:05 - C More Max
- 19.11.2018 klo 21:30 - C More Sport 2
- 21.11.2018 klo 18:30 - C More Sport 1
 
Teksti ja kuva: Jani Kekoni


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi