Takaisin uutisiin

SM-sarjan kuopus Aleksi Röyhkiö valmiina Enset-ralliin

30.08.2018

Autourheilun juniorimaajoukkueen rallivalmennuksessa oleva Aleksi Röyhkiö täytti kesällä 18-vuotta. Jo ennen ajokortti-ikää kuljettajalupaus pääsi uusien sarjasääntöjen avulla kilpailemaan yleisessä luokassa ja kotimaisella huipputasolla.
 
Kesäkauden aluksi ylöjärveläinen Renault Twingo -kuljettaja yllätti monet ajamalla kovatasoisessa SM3-luokassa kolmanneksi. Kesän toinen osakisa toi kahdeksannen sijan.
 
Tulevana lauantaina koittaa kauden kuudes osakilpailu, Enset SM-ralli, joka ajetaan Huittisten ja Sastamalan alueella.
 
Röyhkiö on valmistautunut tulevaan kisaan huolella, ja muutenkin tiimi on treenannut paljon kesätauon aikana. Takana on myös testikilpailut heinä- ja elokuulta.
 
- Ennakkotunnelmat on tosi hyvät, koska sain tiistaina paljon hyviä kilsoja AKK Driver Academyn leirillä. Siellä tehtiin ensiksi nuottitreeniä ja paneuduttiin huolella niihin asioihin. Seuraavana päivänä hiottiin ajotatsia kohdilleen hienolla ja teknisellä tiellä.
 
- Valmennusleiriltä jäi positiivinen maku suuhun ajamisen ja auton suhteen. Nyt vaan hyvät nuotit paperille perjantaina ja sitten seuraavana päivänä lähdetään ajamaan kovaa, Röyhkiö lupaa.
 
Aleksi Röyhkiö ja hänen Renault-kilpailukalustonsa on esillä Autotalo Pelttarin Huittisten myymälässä kilpailua edeltävänä torstaina.
 
 
Team Ledilin ilmoittama Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren liikkuvat Enset SM-rallin reitillä numerolla 11. Kilpailun reaaliaikainen 

Teksti ja kuva: Jarno Saari 


Suunnittelu: Mainostoimisto Ajaton | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage | Teknologia © online.fi